Кольо Гилъна: Нещо се случва в ЦСКА, но не знаем какво! Феновете се настроиха срещу Ганчев, ако напусне…

0
- -

Страстната седмица предстои, но и тази е не по-малко страстна заради духовете, които излязоха от бутилките преди дербито между ЦСКА-София и Левски. И в Борисовата градина, и на „Герена“ бе доста напечено. На „Армията“ се стигна до раздяла с емблемата Стойчо Младенов, а при „сините“ Станимир Стоилов тропна по масата след победата с 3:2 над Лудогорец. Как ще се отрази това на двата тима?

„Ще бъде труден мач и за двата отбора. Определено Станимир Стоилов и Стойчо Младенов ще липсват много“, смята един от най-известните фенове на „червените“ в музикалните среди – Кольо Гилъна.

„Левски се намира в подем и изградиха един боеспособен отбор. Играят с настроение, докато при нас формата рязко спадна. Всичко зависи от това с каква нагласа ще излезем за това дерби. Ясно е, че „сините“ ще се хвърлят и ще търсят трите точки. Въпросът е и с каква амбиция ще подходим в този мач. Надявам се да станем свидетели на един стойностен сблъсък“, продължи бившият фронтмен на Контрол.

„Не знам дали сега беше момента за смяна на треньорския пост. При Стойчо имаше криза, но и нещо в клуба се случва, което ние, обикновените фенове на отбора, не знаем какво е. Дано назначението на Пардю да се отрази добре на тима. Този отбор има потенциал за нещо много повече. Все пак победи Лудогорец, Виктория Пилзен, но се случват някакви неща в кухнята. Покрай напускането на Стойчо Младенов и записите, които изтекоха, феновете започват да се настройват срещу Гриша Ганчев. Ако той напусне ЦСКА, не знам какво ще става с този отбор. През пролетта играта не ми харесва. Не успяхме да победим Локо Сф, загубихме от пловдивските Ботев и Локо. Няма желание и се вижда липсата на „армейски“ дух. Много е важен този мач от психологическа гледна точка, за да се вдигнат момчетата. Нямаме особено голяма преднина пред Ботев Пд и Черно море, а Левски също не е далеч. Няма идея на терена, липсват себераздаването и борбата. Алън Пардю едва ли е променил нещо за няколко дни, колкото и да е известен треньор и с опит начело на големи отбори. Това, което той може да направи, е да вдигне духа на „червените“. Ако подходим безхаберно, Левски ще ни победи. Трябва да видим борбен дух и желание за победа. Имаме качествени играчи. В момента просто няма кой да поеме отбора“, смята Гилъна.

„Беше се насъбрало доста преди този мач. След като се е случила тази смяна на треньора, имало е защо. Всичко върви на самотек и Гриша Ганчев и Данаил Ганчев трябва да предприемат мерки и нещо да се промени. С оглед двубоя на Левски срещу Лудогорец, „сините“ ги надиграха и заслужено се поздравиха с успеха. Те спечелиха с борба и самочувствие, а не случайно. Друг въпрос е дали Лудогорец има мотивация да се бори за Купата на България. В дербито няма фаворит. Много пъти се е случвало по-слабият отбор да победи в крайна сметка. Няма по-добър, просто „сините“ са в по-добро състояние, ЦСКА трябва да подходи отговорно и да покаже себераздаване и желание за победа. Мисля, че срещата ще завърши завърши 1:1″, Кольо Гилъна пред „Мач Телеграф“.