Гочето: Уелтън не оправда очакванията, Краев направи впечатление! Нещо в развитието на „червените“ е пропуснато и липсва

0
georgi vasilev
- -

Бившият треньор на Левски и ЦСКА – Георги Василев – сподели мнението си за дербито между „сините“ и ЦСКА-София, завършило 0:0.

„ЦСКА и Левски изиграха сравнително равностоен двубой, взеха грешни решения при ключови възможности в атака и закономерно поделиха точките за втори пореден път. Първото полувреме няма как да бъде запомнено с каквото и да е. И двата отбора бяха максимално внимателни, предпазливи да не сбъркат и вратарите скучаха.

Втората част бе доста по-ведра и интересна с повече добри ситуации пред двете врати. Появата на Варела в края допълнително раздвижи играта на армейците. Нападенията станаха по-остри. При ситуациите за ЦСКА, които миришеха на гол обаче, пролича, че футболистите на тима не са завършени. Нещо в развитието им е пропуснато и липсва. Пропуските на Бай и Гарсес бяха фрапиращи и непростими. Във второ поредно дерби срещу Левски, което е равностойно и добрите възможности не изобилстват, червените пропиляват с лека ръка перфектни шансове. В такива мачове ти трябва да бележиш от половин положение, а те вече пропуснаха 5-6, като броим неточните удари на Йомов и Вилдсхут в предишния двубой. В много свои анализи изразявах очакванията си нидерландецът да се разкрие в най-скоро време, но вече стана ясно, че той също е много далеч от истината. На другия полюс бе представянето на Юга, който се справи чудесно на нетипична за него позиция. Бе достатъчно агресивен в дефанзивните си действия и показа самочувствие в изнасянето на топката. Стартира в защита по принуда, но Пардю или следващият треньор на ЦСКА трябва да се замислят дали да не продължат да го ползват на тази позиция, която му приляга.

От другата страна добро впечатление направи Краев. Халфовата линия на Левски успя да се справи с напрежението през първата част, а главната заслуга бе именно на играча с номер 8. За разлика от червените, които атакуваха и по двата си еднакво неефективни фланга, сините отчетливо нападаха отляво. Очаквано, след влизането с гръм и трясък на Уелтън в родния футбол, вниманието на противниковите отбрани е насочено и съобразено с него. Турицов се справи на ниво със задачата да пази индивидуално крилото на сините, като получи достатъчна помощ и от останалите дефанзивни футболисти на ЦСКА. Бразилецът успяваше да създаде напрежение с пробивите си, но този път не оправда очакванията“, коментира Гочето пред „Тема спорт“.