Очаква се „червен“ антирекорд по посещаемост в полуфинал за Купата

0
- -

Двубоят между Славия и ЦСКА-София в четвъртък от 19:00 часа се очертава да бъде най-слабо посетеният полуфинал в турнира за Купата на България в историята на армейците, пише „Тема спорт“. Все още не е ясно дали организираните привърженици от „Сектор Г“, които официално обявиха, че снемат доверието си от ръководството на клуба, ще заемат обичайното си място в северната трибуна на стадион „Българска армия“.

Дори и това да се случи, е твърде вероятно голяма част от т. нар. умерени фенове да си спести посещението на срещата с оглед на неразбирателствата в клуба, игровата криза на тима и наглед предрешения сблъсък. В първия полуфинален двубой в столичния квартал „Овча купел“ армейците спечелиха с 2:0, а припомняме, че в турнира за Купата на България все още важи и отпадналото в много надпревари правило за гол на чужд терен.

Отливът от трибуните на феновете на ЦСКА-София е осезаем в последните две години, като е в пряк контраст с ентусиазма сред привържениците на големия съперник Левски. Това се забеляза и в последните две дербита между двата тима, на които червените запалянковци бяха значително по-малобройни. В домакинството на Царско село пък на „Българска армия“ имаше под 500 зрители.