Мъри смъмри дуо титуляри

0
Снимка: levski.bg
- -

Треньорът на Левски Станимир Стоилов е направил остри забележки на двама от халфовете за представянето им в дербито с ЦСКА-София (0:0), пише „Тема спорт“. Това са Андриан Краев и Филип Кръстев. Мъри не е останал доволен от играта им срещу червените и им е обърнал сериозно внимание по време на разбора. Сините имаха по-добри резултати от съперника преди двубоя, но на терена не успяха да докажат, че се намират в по-силна форма. Той ще иска много повече от тях в полуфинала-реванш срещу Лудогорец, който е в петък от 19:00 часа на „Герена“.

Андриан Краев по принцип е натоварен с повече дефанзивни функции. С тях полузащитникът се справи, но нямаше особен принос към играта в предни позиции на сините. Той имаше голям брак в играта, сгреши доста подавания и не успя да подхване обещаващи атака. Именно към действията му в атакуващата фаза са били забележките на треньора.

Кръстев пък показа нервност в действията си и на няколко пъти направи ненужни нарушения, които можеха да му донесат жълт картон. Наред с това 20-годишният футболист не успя да изостри някои нападения – именно там е силата му.

В момента от „Герена“ правят всичко възможно да задържат Кръстев и за следващия полусезон. Полузащитникът играе при сините под наем от белгийския Ломел. Той е преотстъпен до края на кампанията. Левски държи в най-скоро време да е наясно дали ще може да разчита на услугите на Кръстев и през 2022/23.

Наред с това Станимир Стоилов иска през лятото да бъде привлечен и дефанзивен халф. Сините се оглеждат още за десен бек. Най-належащо пък е привличането на централен нападател.