Конфликтът фенове – Гриша Ганчев не е първият, но е най-сериозният

0
- -

Конфликтът между организираните привържениците на ЦСКА-София и ръководството на клуба относно политиката на управление далеч не е първият. Този път обаче той е най-сериозният, като за сефте феновете от Северната трибуна декларират край на своето доверие.

Още през 2019 година един от тарторите на червената агитка Росен Петров-Животното разкритикува остро ръководството на клуба в няколко свои интервюта. „Такова селяндурско управление не е имало никога! Стойчо Стоилов ако иска да е треньор на отбора, да застане и да го обяви“, призова тогава той.

Година по-късно в 1/4 финал за Купата на България срещу Ботев Враца феновете опънаха на оградата на сектор Г голям транспарант с надпис „Господине, докога ще си играйкаме“. „Цялостните процеси в ръководенето на любимия клуб пораждат вече доста въпроси, задавани в миналото, а един от тях виждате и на оградата на Северната трибуна“, заявиха феновете след срещата.

През февруари миналата година пък се стигна до нова ескалация на напрежението, припомня „Тема спорт“. Тогава Гриша Ганчев обяви, че се оттегля от клуба, след като от фракцията Offenders отново изразиха своето недоволство към управлението му. „Политиката на клуба умишлено ли е от типа „бит пазар“, или просто някак си винаги така се получава всяка зима и лято? Имаме ли амбиции да се борим за купа и титла, или целта е „играйкане“ и „продавкване“ до откат и докато алъш-веришът върви“, попитаха привържениците, което доведе до гневната реакция на Ганчев.