Левски най-често завършва 0:0! Бари продължава да е „синият“ маратонец

0
Снимка: levski.bg
- -

Капитанът на Левски Николай Михайлов записа срещу ЦСКА-София четвъртия си пореден шампионатен мач, в който не допуска попадение във вратата си. По този начин сухите му мрежи от началото на сезона вече станаха 13 – повече, отколкото баща му Борислав има в една кампания.

Вратарят на сините записа и четвъртата си суха мрежа срещу ЦСКА-София. Първият случай е при успеха на сините с 1:0 на 24 февруари след автогол на Стивън Перейра.
През същия сезон Михайлов не допуска гол и при нулевото равенство през април. Той бе под рамката и при двете нулеви равенства през този сезон срещу ЦСКА-София. Михайлов има суха мрежа и срещу автентичния ЦСКА. През 2005 година влиза като резерва на мястото на Георги Петков при равенството 1:1, но попадението на Велизар Димитров е в мрежата на титулярния страж.

За пети път през сезона Левски завършва 0:0 в мачовете си. Това е и най-често срещаният резултат. По три пъти сините печелят с 2:0, 2:1 и 1:0, имат и три поражения с 1:2.

Билал Бари продължава да е маратонецът за Левски, като е играл във всичките 27 двубоя от началото на сезона, записвайки 2402 минути. Нападателят реализира шест попадения в тях и направи две асистенции. С по 26 мача са Николай Михайлов и Марин Петков. Вторият започна като титуляр срещу ЦСКА-София, но преди това предимно влизаше като резерва.

Иван Горанов за първи път се появи в игра през пролетта, отбелязва „Тема спорт“. Левият защитник влезе на мястото на Уелтън в 89-ата минута при нулевото равенство с ЦСКА-София на стадион „Васил Левски“ в неделя. Последният му мач за сините датира от 12 декември при 1:1 с Берое в Стара Загора.