Арда и ЦСКА 1948 в гонитба на последния евровлак (ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ)

0
Снимка: ЦСКА 1948
- -

Преследвачите в горната плейофна четворка Арда и ЦСКА 1948 се изправят днес от 15:15 часа в Кърджали в директен сблъсък, който ще върне евентуалния победител в битката за седмото място и баража за Лигата на конференциите. Те изостават на шест точки от Локо Пловдив и Берое, които вчера завършиха при изгодно и за двата съперника реми 1:1. Само преди два кръга, на 10 април, отново на „Арена Арда“, кърджалийци и столичани завършиха наравно 0:0 в първата фаза на шампионата. Любопитното е, че на ниво Първа лига „сините“ така и не могат да измъкнат успех у дома – през миналия сезон 1:1 в редовния етап и 0:0 в плейофите от Топ 6.

„Трябва задължително да победим, за да се доближим до лидерите в нашата равностойна четворка. Всяка победа в нея носи златни три точки! Подготвяхме се с настроение за този мач и излизаме за успех“, сподели пред „Мач Телеграф“ старши треньорът на Арда Стамен Белчев и добави:

„И двата отбора се познаваме отлично, така че малките детайли ще решат изхода. Важно е да сме спокойни и уверени и да отиграем головите си ситуации с по-голямо самочувствие. Трябва да имаме добър контрол върху мача, защото очаквам да се повтори двуострата среща отпреди две седмици. ЦСКА 1948 е опитен отбор, който действа изключително агресивно, опитват се да пресират и имат добър преход в атака, така че трябва да неутрализираме тези силни техни страни и съответно да се възползваме от слабите им места, които сме ги разучили“, добави Белчев. Наставникът на шега сподели, че Мартин Луков не тренира дузпи. „Дано няма наказателен удар за противника, за да не се налага Луков да спасява пак“, визирайки отразения изстрел от бялата точка на Ивайло Чочев в последния двубой помежду им.

ЦСКА 1948 нощува в Момчилград снощи, а треньорът Николай Киров предпочете да запази мълчание преди визитата в Кърджали. Белия умува за заместник на наказания Лазар Марин по левия бек, като вариантите са два – Ангел Лясков или Крум Стоянов.

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ НА АРДА: Луков, Кики, Петков, Ганев, Зехиров, Юруков, Котев, Руменов, Мами, Ковачев, Йорданов

Резерви: Симеонов, Стоев, Георгиев, Коконов, Тилев, Иванов

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ НА ЦСКА 1948: Наумов, Лясков, Даскалов, Петров, Александров, Чочев, Климентов, Мартинов, Иванов, Русев, Колев

Резерви: Караджов, Василев, Стоянов, Топузов, Бастунов, Шопов, Тошев