Клоп и агентът му стартират преговори за нов договор

0
KLOP
- -

Ливърпул ще се опита да удължи договора на Юрген Клоп отвъд 2024 година, след като германецът намекна, че може да остане на „Анфийлд“ след края на настоящия си контракт.

Агентът на мениджъра на „червените“ – Марк Кошицке, бе на „Анфийлд“ по време на успеха на мърсисайдци над Виляреал с 2:0 в първия мач от полуфиналите на Шампионска лига в сряда вечер. Кошицке бе на трибуните и при победата над Евертън с 2:0 в градското дерби през уикенда, съобщава The Times – двубой, който бе изгледан и от Майк Гордън, президентът на Фенуей Спортс Груп (ФСГ), които са собственици на Ливърпул.

Гордън води преговорите на ФСГ с Кошицке, след като стана ясно, че Клоп ще бъде отворен към удължаване на контракта си. Това ще бъде промяна в първоначалните намерения на германския специалист, който бе цитиран през март да казва „това ще бъде от мен, благодаря ви много“ по отношение на настоящия си договор, който изтича през лятото на 2024.

Мърсисайдци продължават борбата за безпрецедентен куадрупъл този сезон. Тимът спечели Купата на Лигата след драма с дузпи срещу Челси, като е на финал и в турнира ФА Къп, където ще срещне отново „сините“. Отборът на Клоп е на точка от шампиона на Англия Манчестър Сити в битката за титлата във Висшата лига при пет оставащи кръга до края, и е в отлична позиция да играе финал в Шампионската лига след добрия аванс от първия мач с Виляреал.