Легенда на Ботев (Пд) каза кой ще е ключът към победа на „Герена“

0
- -

Легендата на Ботев Пд Атанас Пашев сподели очакванията си преди предстоящото гостуване на „канарчетата“ на Левски.

„Един срещу друг се изправят два много добри тима с много качествени специалисти начело. Очаквам един наистина много оспорван двубой, в който не мисля, че може да има фаворит. И двата отбора играят добър футбол, който радва окото. Определено това ще е тактически сблъсък“, започна Пашев пред „Мач Телеграф“.

„Срещата е много важна за Ботев, за да се утвърди в Топ 3 на Първа лига. Защо не и да се атакува второто място в първенството? Разликата между „жълто-черните“ и ЦСКА е само четири точки и точно това прави срещата с Левски много важна. Ще очакваме и „червените“ някъде да сбъркат. Ключът към победата на „Георги Аспарухов“ е да покажем атакуващ футбол и да реализираме положенията си. В днешно време печели този, който е по-агресивен. На играчите на Азрудин Валентич бих им казал да бъдат внимателни и да отговорят на агресията на „сините“ със същото. При Станимир Стоилов столичани играят точно такъв футбол и отговорът на Ботев трябва да е такъв. Трябва да бъдат концентрирани и да покажат дух“, продължи той.

„Такъв мач може да се реши с индивидуална класа, а в редиците на Ботев определено такава има. Който реализира първи гол трябва да затваря мача. Колкото до това за спекулациите за трансфери около дадени играчи, тези неща ги решава ръководството на отбора. Желая много успех на момчетата и треньорският щаб и се надявам да покажат добра игра и да се поздравят с успеха“, завърши легендата на пловдивчани.