ЦСКА 1948 тресна Локо (Пд) и завърза яко битката за Европа! Наумов герой – спаси две дузпи (ВИДЕО)

0
Снимка: facebook.com/fcCSKA48
- -

ЦСКА 1948 победи Локомотив (Пд) в сблъсък от III кръг на плейофната фаза за 7-10 място в Първа лига. „Червените“ се наложиха като домакини с 1:0. В герой на мача се превърна вратарят Даниел Наумов, който спаси две дузпи.

С успеха си днес „армейците“ завързаха повече от сериозно битката за седмото място, което дава право на бараж за евроквота срещу третия или четвъртия в първата шестица на родния футболен елит. Берое е с 37 точки, след равенството по-рано днес с Арда. ЦСКА 1948 и Локо (Пд) пък вече са с по 36 пункта.

ЦСКА 1948 поведе в 36-ата минута. След центриране от корнер, Ивайло Чочев изпревари Бидунга и засече с глава за 1:0.

Любопитно е, че точно преди изпълнението на ъгловия, „червените“ също можеха да открият резултата. Пиргов боксира, но топката стигна до Георги Русев, който прехвърли вратаря. Бидунга обаче бе позициониран добре и изчисти току пред голлинията в корнер, след изпълнението на който падна попадението.

Локомотив имаше прекрасна възможност да изравни в 67-ата минута. Емил Мартинов игра с ръка в наказателното поле, за което главният съдия Валентин Железов отсъди дузпа. Ударът от бялата точка на Парвиз Умарбаев обаче бе отразен от Наумов. При добавката Бидунга прати топката в мрежата. Попадението обаче бе отменено, тъй като след разглеждане на ситуацията с ВАР бе преценено, че защитникът е навлязъл в наказателното поле преди националът на Таджикистан да изпълни 11-метровия наказателен удар.

В 73-ата минтуа Александров и Топузов не се разбраха в собственото си наказателното поле и последният фаулира Петър Витанов, заради което Железов свири втора дузпа в мача за „железничарите“. Този път зад топката застана Бирсент Карагарен, който насочи долния ляв ъгъл. Даниел Наумов обаче с прекрасна реакция успя улови топката.

120 секунди преди края Локомотив пропусна нова страхотна възможност. След центриране от корнер, топката стигна до Гомис, който обаче от 2 метра стреля покрай дясната греда.