Осакатен ЦСКА-София ще брани честта си в Разград (ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ)

0
Снимка: ludogorets.com
- -

ЦСКА-София гостува на Лудогорец днес от 20:00 часа в един от най-интригуващите двубои от 28-ия кръг на Първа лига. В Разград среща си дават първият и вторият във временното класиране, които в началото на пролетния полусезон бяха разделени от едва две точки. От зимната пауза, когато армейците бяха считани за много сериозен претендент за прекратяване на хегемонията на орлите, досега обаче се промениха твърде много неща. В Борисовата градина станахме свидетели на традиционното пролетно пропадане, следвано от треньорска смяна. Рокада в прекъсването на шампионата имаше и в Разград, където пристигна словенецът Анте Шимунджа, а бяха привлечени и половин дузина нови футболисти. В първенството Лудогорец направи достатъчно, за да си осигури най-ранната титла в историята, възползвайки се от серията грешни стъпки на прекия конкурент. Така още преди втория кръг на плейофите в шампионата двата тима са разделени от цели 14 точки.

Днешните съперници играха много слабо и загубиха последните си мачове – в полуфиналите за Купата на България съответно срещу Левски и Славия, но въпреки поражението армейците успяха да продължат напред след дузпи. Разградчани от своя страна отпаднаха от турнира и затвърдиха впечатлението, че въпреки спечелената титла са далеч от лицето, което е нужно, за да бъдат постигани афишираните големи цели в европейските клубни турнири. Днес зелените ще искат да погалят егото на собственика си срещу силно осакатения съперник. След като в четвъртък Алън Пардю бе назначен за постоянен наставник на армейците, той е притиснат от контузии и наказания за мача на „Хювефарма Арена“. От състава му ще отсъства почти цял отбор футболисти. С различни травми и в процес на възстановяване все още са Юрген Матей, Федерико Варела, Бисмарк Чарлс и Ахмед Ахмедов, а с наказания са Иван Турицов, Жеферсон, Амос Юга, Тибо Вион и Греъм Кери.

Макар че Лудогорец вече се окичи за 11-и пореден път със златните медали и на практика не играе за нищо, се очаква днес Анте Шимунджа да заложи на по-голямата част от титулярите си, а в следващите мачове до края на сезона да си позволи повече експерименти. На вратата на орлите ще стартира Серджио Падт, а в отбрана със сигурност ще започнат Недялков, Карничник и Вердон. Все още не е ясно дали нов шанс за изява ще получи Пластун, който се представи слабо на „Герена“ и бе заменен още на почивката. По лявото крило ще атакува бившият играч на ЦСКА-София Кирил Десподов, който преди дни пожела на червените да спечелят Купата на България. Припомняме, че футболист №1 на България за 2018 и 2021 година е персона нон грата на „Българска армия“, след като премина в Разград. Не е изключено централният нападател Пиерос Сотириу да бъде заменен от зимното попълнение Матиас Тисера.

Армейците от своя страна ще опитат да запазят честта си, въпреки осакатения си състав и тежкия съперник, пише „Тема спорт“. Освен това тимът все още не си е осигурил втората позиция и се нуждае от добри резултати, защото само на 4 точки зад ЦСКА-София е третият Ботев Пловдив. Алън Пардю до последно ще бистри състава на червените, като сигурни за титулярното си място са Евтимов, младият Дончев, Кох, Мазику, Мухар и Кайседо. Все още не е ясно дали Лам ще действа в ядрото на ариергарда, или в средата на терена, а в зависимост на решението на Пардю на терена ще се появи поне един измежду младите Християн Петров и Росен Божинов и французина Жуниор Нзила.

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ НА ЛУДОГОРЕЦ: Падт, Недялков, Вердон, Терзиев, Карничник, Сантана, Шоу, Десподов, Янков, Текпетей, Тисера

Резерви: Слуга, Сисиньо, Пластун, Гонсалвеш, Каули, Рик, Сотириу

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ НА ЦСКА-СОФИЯ: Евтимов, Мазику, Петров, Кох, Дончев, Лам, Мухар, Вилдсхут, Йомов, Баи, Кайседо

Резерви: Бусато, Божинов, Пехливанов, Нзила, Морено, Кръстев