Ботев (Пд) скача на Левски за рекордни премии

0
- -

Рекордни премии ще получат футболистите на Ботев Пд, ако успеят да победят днес Левски, пише „Мач Телеграф“. Според запознати, те са най-големите, откакто това ръководство, в лицето на Антон Зингаревич, пое властта в „жълто-черния“ клуб. Причината е напълно ясна – успех на „Герена“ днес ще гарантира до голяма степен третото място в Първа лига и съответно – квота за Лигата на конференциите. Разликата между „канарчетата“ и „сините“ е 6 точки и при победа на отбора на Азрудин Валентич реално Левски отпада от битката за Топ 3, така че срещата е класически мачбол за пловдивчани. Черно море, който от своя страна е с 4 точки зад Ботев, гостува утре на Славия.

Феновете на „жълто-черните“ също са в приповдигнато настроение и се очаква те да напълнят сектора за гости на „Георги Аспарухов“. Бултрасите тръгват организирано днес в 14:00 часа, като мястото на срещата не е случайно — стадион „Христо Ботев“.

Колкото до състава на Ботев, то там треньорът Азрудин Валентич има само една дилема и тя е свързана с позицията на централния нападател. Почти сигурно това ще е героят от мача с Черно море Мохамед Брахими. Тогава той замени контузения Антоан Бароан. Сега се очаква французинът да остане на пейката за сметка на привлечения от Пирин техничар.