„Синя“ легенда за Пламен Андреев: Малкия го чака голямо бъдеще! Само да не мисли, че вече е направил нещо, да гледа парите, да иска в чужбина и да започне да слуша разни мениджъри

0
stefan staikov
- -

Дългогодишният вратар и треньор на играчите с ръкавиците в Левски Стефан Стайков, който има общо 236 двубоя във всички турнири за сините, похвали Пламен Андреев.

„Малкия го чака голямо бъдеще. Перспективите пред него са огромни, може да свърши отлична работа на Левски за дълго време. Това, че е само на 17, не е порок. Напротив, на „Герена“ на такава възраст пазех аз, след това Борислав Михайлов, Димитър Иванков, Николай Михайлов… Такива момчета трябва да се налагат. Вижда се, че върви напред с всеки двубой. Има качества, за да успее. Дори и да не израсне още на ръст, височината му е добра за вратар. Сега трябва да слуша по-опитните. До момента върви отлично, а това го показва и представянето му. Доказателство е спасяването му срещу Десподов в реванша с Лудогорец. Тази ситуация разкрива, че има добро бъдеще. Следеше внимателно играта, разчете, че трябва да излезе и го направи навреме, а след това показа и отлична реакция. Така предотврати евентуални проблеми за Левски през второто полувреме. Заслужава да пази и във финала.

В лицето на Андреев сините имат вратар за поне 10 години напред. Само не бива да мисли, че вече е направил нещо и да започне да слуша разни мениджъри, да гледа парите и да иска в чужбина. Нека не се подвежда, има време за всичко. Сега е необходимо да внимава какво му се говори от треньорите и да се готви сериозно. Има всички качества да замести Ники Михайлов, притежава заложби за голям футбол.

Шансът пред Пламен е огромен, дано го сграбчи. Той е доказателство, че Левски има силна вратарска школа. Играчите под рамката на сините задължително трябва да са българи“, каза пред „Тема Спорт“ Стайков.