Мъри не хвърля млади вратари в дълбокото за сефте

0
Снимка: levski.bg
- -

Времената, когато Левски се страхуваше да налага свои юноши, са далечни. През есента на 2001 година сините привлякоха на пожар от Нефтохимик Йордан Господинов. Причината – контузия на титулярния страж Димитър Иванков, както и възстановяване от травма на резервата му Георги Петков. Така Господинов тръгва с тима за реванша срещу норвежкия Бран Берген (1:1, 0:0 в първия мач в София). След половин час игра се налага Петков да напусне терена контузен, а новакът прави дебют. Справя се отлично, не допуска гол и помага на сините да продължат напред. Това обаче се оказва първият и последният мач на Господинов за тима от „Герена“.

В онзи отбор Станимир Стоилов бе играч. Но от лятото на 2004-а почти до края на сезон 2007/08 е треньор на Левски. И тогава не се страхува да пуска младоци на вратата. Именно при него на 16 дебютира Николай Михайлов – на 28 май 2005-а при 2:1 над Черно море в столицата. През следващата кампания той се появи на почивката и в дерби срещу ЦСКА (1:1), в което не пусна гол, а след това бе титуляр и при 1:2 срещу Оксер в УЕФА.

През сезон 2006/07 Ники сгафи срещу Вердер Бремен (0:3) в Шампионската лига, а Мъри хвърли в боя Божидар Митрев, който тогава пази в цели 12 мача – включително и като титуляр на „Стамфорд Бридж“ при 0:2 от Челси./ „Тема спорт“