Дебютът на бразилски нападател на Лудогорец се забавил, заради… сняг

0
Снимка: ludogorets.com
- -

Поредният чуждестранен играч дебютира за първия отбор на Лудогорец. Бразилският нападател Игор Тиаго записа първи минути за орлите при разгрома с 5:0 над ЦСКА-София. Той се появи на терена в 62-рата, на мястото на Матиас Тисера и 60 секунди по-късно реализира и първото си попадение, оформяйки крайния резултат. Тиаго бе привлечен на 28 февруари от бразилския Крузейро срещу 500 хиляди евро.

Дебютът му обаче се забави с 2 месеца заради… времето и адаптацията. 20-годишният Тиаго не е имал проблеми с документите и е бил картотекиран още през март. В България той за първи път видял сняг и толкова студено време, което му е подействало депресиращо, пише „Тема спорт“. Затова от спортно-техническия щаб искали той първо да свикне с климата у нас, с обстановката в родния футбол и на 18 април дебютира за дубъла във Втора лига. Като пак го прави с гол при загубата с 1:2 от Литекс в Разград. Седмица по-късно се разписа два пъти във вратата на Добруджа при поражението с 2:3 в Добрич. Срещу ловчанлии записа само 20 минути, а с жълто-зелените игра цял мач.

Сега за двубоя с ЦСКА-София първоначално не е бил планиран да попадне в групата, но заради контузията на Пиерос Сотириу е бил взет сред 18-те. Атаката срещу армейците бе водена от аржентинеца Матиас Тисера, на чието място влезе Тиаго.

Младият бразилец ще играе и в последните два двубоя с Черно море и Левски. Тогава старши треньорът Анте Шимунджа ще даде шанс на резервите, за което сам призна след разгрома над армейците.

„Оттук нататък футболистите, които са получавали по-малко шансове през сезона, ще имат възможност да се докажат. За мен е важно да имам представа на кои играчи мога да разчитам“, каза словенецът.