Ас на Лудогорец изравни най-силния си сезон в Германия

0
Снимка: ludogorets.com
- -

Бърнард Текпетей (24 г.) безспорно е играчът под пара не само за Лудогорец, но и в Първа лига. Ганайското крило вкара 5 гола в последните 4 мача за разградчани. Той се разписа срещу Ботев Пд, Берое, Славия (2) и ЦСКА-София. Според медиите в родината му с изявите си тази пролет той е дал заявка да е сред избраниците за мондиала в Катар в края на годината.

От началото на сезона Текпетей изигра 21 двубоя в Първа лига, в които реализира до момента 10 попадения. Пет от тях вкара през есента. Така ганаецът изравни най-силното си постижение досега в кариерата – 10 гола с екипа на Падерборн във Втора Бундеслига през сезон 2018/19, но в 32 срещи, пише „Тема спорт“. Силното представяне тогава му носи трансфер в елита, в Шалке 04, на стойност 2,5 милиона евро. А затова колко е подобрил представянето си при орлите е показателна първата му година в тима – 25 двубоя и едва 2 гола.

До края на кампанията у нас му остават още 3 мача (с Ботев Пд днес, Черно море и Левски), в които може да подобри този свой своеобразен рекорд с екипа на Падерборн.

Отделно крилото на орлите има и цели 8 асистенции, с което се превръща в един от най-полезните футболисти за тима през кампанията. Договорът му с Лудогорец е до лятото на 2024-та, така че в клуба могат да са спокойни. А ако продължава в същия дух, оферти за него едва ли ще липсват.