Ботев (Пд) се справя отлично при закрити врата

0
- -

Ботев Пд бе наказан от Дисциплинарната комисия към БФС и ще посрещне Лудогорец в изключително важен мач без своите верни фонове на клубната си база в Коматево. Това домакинство ще е под фаталния номер 13 за „канарчетата“ при закрити врати. В тази бройка, разбира се, не включваме мачовете, които бяха играни без публика заради пандемията.

До този момент „канарчетата“ се справят добре в такива срещи. Балансът в 12-те сблъсъка досега е 8 победи, 3 загуби и само едно равенство. Пораженията бяха от Левски и ЦСКА през пролетта на 2008-а. Те бяха съответно с 0:3 и 1:3, а срещите с двата гранда се играха на стадион „Христо Ботев“. Специално на своята база в Коматево „канарчетата“ са губили само веднъж – с 0:1 от Пирин Бл на 16 юли 2017-а.

Любопитното е, че за последно „жълто-черните“ получиха наказание да играят на празен стадион за пловдивското дерби. Това стана на 22 септември 2017 година, но въпреки липсата на фенове по трибуните, Ботев спечели убедително тогава с 3:0.

Най-големите наказания Ботев получаваше след финалите за купата срещу Лудогорец през 2014 и 2017 година.

Конкретно срещу „орлите“ утрешното домакинство ще е първото при закрити врати в историята на „канарчетата“. Единственото равенство в такива срещи бе едно зрелище с Литекс 3:3 на 9 август 2014-а. Най-убедителната победа е с 5:0 над Марек през 2008-а, а най-тежката загуба – споменатата с 0:3 от Левски, пак през 2008-а./ „Мач Телеграф“