Ботев се представи достойно в Израел (ВИДЕО)

0
- -

Отборът на Ботев постигна обнадеждаващ резултат в първия двубой от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

За срещата на стадион „А Мошава“ в Петах Тиква, където домакинства Бейтар в европейските клубни турнири, старши треньорът Николай Киров – Белия  направи две промени сред стартовите 11 в сравнение с миналата седмица – при победата с 1:0 като домакин на Партизани (Тирана). На мястото на капитана Лъчезар Балтанов и новото попълнение Тони Тасев в игра  се появиха Серкан Юсеин и Крум Стоянов.

В минутите след първия съдийски сигнал домакините натиснаха здраво гостите от Пловдив и се настаниха трайно в тяхната половина. До сериозна ситуация пред вратата на Иван Чворович обаче не се стигна. И тъкмо когато “канарчетата” се бяха справили с агресивните действия на Бейтар в началните минути, израелският клуб откри резултата. Защитникът Тал Хила се възползва от неадекватната намеса на Чворович след изпълнението на ъглов удар отляво и с глава прати топката в опразнената врата на пловдивчани.

Десет минути след попадението на Хила дойде и първият удар на Ботев по посока вратата на Борис Клайман. Започналият като титуляр днес на мястото на Лъчезар Балтанов Серкан Юсеин отправи много хубав изстрел от близо 30 метра дистанция и затрудни максимално стража на Бейтар, който изби в корнер. След последвалото центриране “канарчетата” не успяха да поставят под напрежение домакините, които на свой ред организираха бърза контраатака, която приключи с удар на Конте от границата на наказателното поле. За щастие на Чворович топката не намери очертанията на вратата му.

Късметът сериозно покри носителя на Купата на България за 2017 година и в 30-ата минута, когато след бърза атака по дясното крило топката стигна до Шехтер, който бе оставен непокрит на точката за изпълнение на дузпа. Капитанът на Бейтар обаче не я намери по най-добрия начин и я прати високо над българската врата. Четири минути по-късно фрапантен пропуск направи и неговият колега в редиците на “жълто-черните” – Тодор Неделев. Лидерът на Ботев по перфектен начин бе изведен зад защитата на домакините от Омар Косоко, но останал сам, очи в очи с Клайман, не успя да го преодолее и намери очертанията на вратата.

Секунди преди края на първата част “виновникът” за попадението на Бейтар Иван Чворович частично изкупи “греха” си в 11-ата минута, след като се намеси перфектно и предотврати сигурен втори гол във вратата си. Отново бившият национал на България бе последна преграда пред футболистите на Шарон Мимер в даденото от главния съдия Бартош Франковски продължение.

През втората част пловдивчани показаха по-добра игра и поглед към вратата на съперника. Организацията в играта на Ботев бе на по-сериозно ниво. В същото време домакините продължиха опитите си да стигнат до още попадения. Те показаха, че са поне две класи над първия съперник на Ботев в турнира – албанският Партизани. В същото време се видя, че и Ботев има сериозни аргументи, като израстването в отбора за една година е впечатляващо. В 73-та минута Серкан изравни резултата след отлично проведена комбинация от страна на гостите. До края на мача двата тима опитаха да стигнат дори до победата, но отложиха развръзката за реванша. В Бургас обаче на Ботев няма да е леко. Все пак в Йерусалим „канарчетата“ постигнаха добър турнирен резултат.

Бейтар: 1. Клейман, 2. Конте, 3. Келтйенс, 5. Мори, 6. Хила, 8. Веред, 9. Шехтер (к), 14. Клаудемир, 18. Езра, 23. Хайстер, 52. Сабо
Старши треньор: Шарон Мимер

Ботев: 99. Чворович, 2. Панов, 4. Генев, 7. Бризола (11. Тасев 58′), 8. Неделев (к), 10. Юсеин, 14. Меледже, 20. Косоко, 23. Минев, 25. Стоянов, 70. Димов
Старши треньор: Николай Киров

Жълти картони: Генев 20′, Меледже 24′ (Ботев)
Главен съдия: Бартош Франковски
Стадион: “А Мошава”, Петах Тиква

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК