Спартак (Вн) запазва гръбнака за Първа лига

0
- -

Спартак Варна ще запази гръбнака си за участието в Първа лига през следващия сезон. Соколите се завърнаха в елита след 13 години пауза. Ръководството и спортно-техническият щаб са решили да дадат шанс на състезателите, извоювали промоцията, пише „Тема спорт“. Доста голяма част от тях ще останат, за да вкусят от елитния футбол, но ще има и играчи, с които варненци ще се разделят след края на кампанията.

Старши треньорът Васил Петров също ще остане начело на състава. Все пак той вече е започнал работа по селекцията и ще има и нови попълнения, като ще се търсят поне двама-трима опитни, които да вдигнат класата.

Завръщането на Спартак в елита ще бъде отбелязано по подобаващ начин от привържениците. Празникът стартира в събота в 14:00 часа, когато феновете се събират в неработещата механа „Бай Денчо“ – до спирката на бившото лятно кино „Тракия“. Мястото не е избрано случайно, тъй като се намира в известната от два века Соколийска махала. Именно в нея са израснали поколения спартаклии, сред които е и легендата Жечо Тунчев, пише petel.bg.

В „Бай Денчо“ се проведе и учредителното събрание на „Синдикат 12“, на което бе избрано ръководство, което си постави за цел да спаси клуба от непочтеното му управление. Впоследствие оттам тръгнаха протестите, които в крайна сметка се увенчаха с успех и Спартак постепенно започна да си връща своето добро име и имидж.

Сега от „Синдикат 12“ решиха да спазят символиката и отново да съберат симпатизантите на соколите в „Бай Денчо“. Организаторите са подсигурили за ултрасите безплатна бира и други изненади, а 17:00 часа започва шествието на всички фенове към стадион „Спартак“ за сблъсъка със Спортист Своге от 18:00. Тържествата ще продължат също по време на мача и след него.