Мъри: Ако спечелим, ще е поредна стъпчица напред! Крехък отбор се изгражда и калява в големи мачове

0
- -

Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов – даде съвместна пресконференция с наставника на ЦСКА-София – Алън Пардю – преди финала за Купата на България.

„Специално в мен от доста време има предстартова треска и то не само за финала за купата, а за представянето на отбора, защото ние изоставахме много. С оглед това, че стигнахме до финален сблъсък и след толкова много години да спорим за трофей е нормално да има напрежение и в мен, и в играчите ми. При мен е малко по-спокойно, защото съм участвал в много финали и съм печелил много трофеи. В моите футболисти има повече предстартова треска.

Аз докоснах купата, но съм печелил много пъти купи. Искам купата да я докоснат и моите играчи. Важното е на терена какво ще се получи. Който е по-добър на терена, той ще я спечели.

Аз нямам проблеми в главата си със състава, с който ще започнем среща. Имам притеснения относно това как ще играем. Срещу нас ще има отбор с много голям опит. ЦСКА има 12 мача в европейските клубни турнири през този сезон. Имат достатъчно известен и опитен мениджър. Това е предпоставка ние да се представим добре.

Не съм говорил с Пламен Андреев. Той е продукт на школата на Левски и трябва да е свикнал с подобен тип мачове. Нашият съперник има много по-голям опит, но в момента допълнителни напътствия могат да бъдат излишни и да навредят. Николай е достатъчно опитен, за да му дава напътствия. Пламен Андреев показа добро ниво и се надявам да продължи да се представя по този начин.

Трябва да говорим за футбол и за футболния феърплей. За мен декларацията беше непонятна.

Ние трябва да минем през такива мачове и такова напрежение. Няма какво да искаме повече от финал между Левски и ЦСКА. Футболистите на терена трябва да дадат битка. Ако успеем да спечелим, ще бъде поредна стъпчица напред за нашия отбор. Крехък отбор се изгражда и калява в такъв тип големи мачове.

Не знам дали сме готови за продължения и дузпи, но сме готови да изиграем 90 минути мач, на който да отговорим на очакванията на хората. Няма какво да очакваме повече от този мач. Нека по-добрият спечели на терена.

За мен е по-важно да успеем да държим нашия стил на игра. Да бъдем Левски, който всички очакват и да спечелим нещо след толкова много страдания на нашите фенове“, коментира Стоилов.