Беласица слага край на 12 години чакане

0
- -

В събота от 18:00 часа Беласица приема Вихрен в двубой от 36-ия кръг на Югозападната Трета лига. Мачът ще е с особен заряд – с успех комитите ще се доберат до професионалния футбол след 12-годишно чакане. „Да ври и кипи! Всички на „Царя“ – с такъв призив излязоха от клуба към феновете, които се очаква да изпълнят стадион „Цар Самуил“.

Треньорът Николай Николов-Чезето няма проблеми с контузени и наказани, пише „Тема спорт“. Закъсалият регионален съперник пък ще бъде без санкционирания Мартин Попов, както и без треньора си Емил Велев, който е с юношеския национален отбор до 17 години на европейското първенство в Израел. Санданчани се борят със зъби и нокти за оцеляване, затова и се точат за лют мач. В Бела обаче изстудяват шампанското и се готвят за празник.

За последно комитите играха в професионалния футбол през сезон 2008/09. Тогава бяха част от елита, но изпаднаха като последен в класирането. След това клубът бе налегнат от жестока финансова криза и не успя да стартира сезон 2009/10 във Втора лига – не картотекира необходимата бройка играчи, не игра в първия и втория кръг и бе пратен при аматьорите.

На Северозапад за промоция се готви и Спартак Плевен, който ще я вземе предсрочно с успех в събота при гостуването на Локо Дряново.