Мъри и Наско вдъхновяват Аристократите

0
- -

Аристократите правят чудесен дебютен сезон в Sofia Premier League. Тимът е в челото на SPL3 и показва много силни и постоянни игри през сезона. Лидерът и мениджър на тима Филип Джалов пък определено има какво да разкаже за себе си и за съотборниците си. Той бе потърсен от spl-bg.eu, за да му даде думата в рубриката „На Фокус“.

– Здравей, представи се с няколко думи, от къде си, с какво се занимаваш в свободното си време?
– Казвам се Филип Джалов. От София съм, на 24 години. Обичам футбола и съм му позволил да обгърне живота ми. Обожавам да играя играта, да я следя и да я отразявам.
– Как се запали по футбола, разкажи някоя интересна случка от детството ти свързана с любимата игра?
– Може би съм част от последното поколение деца, които се запалиха по футбола на улицата. От сутрин до мрак обикаляхме асфалтираните игрища. Интересно е да разкажа, че е имало случаи в 5-ти и 6-ти клас да се организираме с мой съученик за футбол преди училище. Бяхме първа смяна, започвахме учебните часове в 7:30, а с моя приятел Николай се чакахме час и половина по-рано, за да играем прословутата „Виенска“. Сега той играе в българския футболен елит, но демонстрираме качествата си на едно и също място – той в мъжете на „Царско село“, а аз на закритите игрища в едноименния комплекс, като част от SPL3.
– Тренирал ли си професионално и защо не се получи?
– Имах кратък престой в Левски, но не бях достатъчно отдаден в тренировките.
– Кой е любимият ти отбор, български и международен и защо?
– Любимият ми отбор, както и главна част от живота ми, е Левски. Както при повечето деца, любовта към „сините“ ми е предадена от баща на син. Така и до днес. Вкъщи се гледат английското и италианското първенство. Аз подкрепям Ливърпул и Милан, а старшията – Дарби Каунти и Торино.
– Имал ли си допир с български или световни футболни величия, разкажи за случката/ите, ако да?
– Считам се за огромен късметлия в днешно време. Ежеседмично се наслаждавам на тренировките, които Станимир Стоилов води на ст. „Георги Аспарухов“ и мога да заявя, че изкъсо следя положителното развитие на любимия ми отбор. Там футболните величия не липсват. Освен Стоилов и Цанко Цветанов, които водят тренировките, всеки ден зрители са и Наско Сираков, Даниел Боримиров и т.н. Мога да кажа, че тяхното самочувствие и увереност заразяват.
– С какво се занимават основно твоите съотборници, събирате ли се на по бира някъде и колко често?
– Аристократите са създадени на изцяло приятелска основа. Всичко започна през зимата на 2019/20 г., когато започнахме да играем всяка седмица поне по веднъж. Тогава бяхме и по-малки, доста от нас не бяхме професионално ориентирани в живота. Това интервю ми дава възможност да се замисля, че днес всички сме хванали своя път извън футбола. Бирата е неизменна част от менюто, особено през уикенда.
– Как се чувстваш в SPL?
– Повече от прекрасно. Връща ме в ученическите години, когато бродихме из училищата, играейки мач след мач от училищния турнир БФСЛ. Понякога нервите са в повече, но това е нормално, спортът е нажежаващ. Все пак смятам, че феърплеят е на власт, а нашият отбор се стреми винаги да бъде надолу в класирането по „наказателни точки“. Това е и една от целите ни в турнира.
– Какви са целите във вашия отбор?
– В първия ни сезон в SPL успяхме да се сработим, а имаме шанс и за челната тройка. Предстоят ни мачове срещу най-добрите отбори в лигата, които очакваме с нетърпение. Важно е настроението, с което играем. Ако то присъства, резултатите идват по-лесно.
– Кой е най-незабравимият момент в Sofia Premier League?
– Безспорно това са двата мача, в които бях наказан и гледах отбора отстрани. И в двата случая победихме, като вторият път беше в изминалия уикенд – падахме с 1:3 на полувремето, а в края резултатът беше 4:3 за нас. Преди всичко аз съм футболен фен и изпитвам огромна наслада от радостта след гол. Съотборниците се погрижиха да ми подарят този паметен миг.
– Каква причината отборът да носи това име?
– Имаше няколко опции, гласувахме и определихме това име. В началото не означаваше нещо особено, но вече свикнахме и му се радваме. А и все пак кой не иска да гледа дерби между Аристократите и Джентълмените?
– Има ли някакви ритуали, които правите преди или след мачове?
– Събираме се всеки път рано преди мач, за да загреем. „Лаком за гол“ е неизменна част от нашата загрявка, което ни вкарва и в нужния тонус за мача.
– Какво трябва да подобряваме според теб в SPL?
– Организацията е на отлично ниво. Заснемането на мачовете също е добра идея. Подобренията трябва по-скоро да се осигурят от домакина – терените са в много лошо състояние. Честно да призная липсват ми и индивидуалните награди от началото на сезона.
– Лесно ли върви събирането за мачовете и удобно ли ви е да играете и през седмицата. Бихте ли се записали в новата ни лига SPL Север?
– Засега сме доволни от участието си в тази надпревара.
– Колко често посещаваш сайта и какво трябва да се подобри в него?
– Всяка седмица по няколко пъти. В нашия отбор се набляга на фентъзи игрите, затова е голямо удоволствие да гледаш и личните си постижения откъм голове и асистенции. Може би е време за фентъзи игра и в SPL?
– Разглеждаш ли всички албуми със снимки във Фейсбук? Не е лошо да удариш един лайк.
– Разглеждам ги най-редовно. Понякога се разсейвам по време на мач от фотографките.
– Какво ще пожелаеш на всички свързани с лигата?
– Бъдете здрави, играйте за удоволствие и не забравяйте за футбола по стадионите!