Пената за Любо в ЦСКА 1948: Какво предателство? Отива там, където го искат

0
- -

След официалното назначение на Любослав Пенев за треньор на ЦСКА 1948, „Мач Телеграф“ се свърза с легендата Димитър Пенев, който е и негов чичо.

„С Любо не съм се чувал. Така е преценил и е поел отбора на ЦСКА 1948. Той е на такива години, че ако сега не работи, кога?! Без значение къде, професията е такава. Не е както преди треньорската професия да е по-дълга, а напротив. Бяха такива обстоятелствата тогава“, започна Стратега.

„Любо няма да се откаже и трябва да работи. Във футбола е така, този сезон си треньор на един отбор, в следващия – на друг. Не знам дали Любо ще успее да се справи, трудна му е задачата, но естествено му пожелавам здраве и успех. Той е бил треньор и на ЦСКА, и на отбори в чужбина. Дай Боже да успее да подобри някои качества на футболистите и отново да докаже, че е добър треньор. Не знам кой как го приема, когато бях на стадиона феновете не коментираха. Какво предателство? Такава е професията, където го пожелаят там отива, ако му харесват условията. В крайна сметка е професионалист, излишно е да коментираме какви неща е постигнал във футбола. Това решение си е негово, желая му успех, желая такъв и на националния отбора, и на ЦСКА!“, добави треньор номер 1 на XX век.

За финал той сподели и няколко думи за предстоящия мач на националния отбор със Северна Македония. „Който играе в националния, е гордост за него, че ще представя България. Това да играеш за родината си е престиж. Трудно ще е да победим Северна Македония. При тях нещата се развиват нормално“, смята той.