Сериозно напрежение: Министър Василев праща Беласица в Симитли

0
- -

Сериозни тревоги тормозят феновете на Беласица дни, след като отборът подпечата завръщането си в професионалния футбол след 13 години. „Комитите“ най-вероятно ще трябва да домакинстват във Втора лига на стадиона в Симитли. Причината за това е липсата дори на становище от страна на спортния министър Радостин Василев по казуса със стопанисването на комплекс „Цар Самуил“. Той е под шапката на Национална спортна база ЕАД и въпреки че договора с концесионера изтича, към момента не се предприемат никакви мерки за модернизирането на стадиона. Временно изпълняващият длъжността председател на Управителния съвет Иван Златински е разкрил пред привърженици, че е изпратил писмо до министъра с молба за бързо разглеждане на казуса и съдействие за неговото разрешаване, но към момента няма никакъв отговор.

Още от 2016 година са предприети стъпки за предаване владението на имота заради неизпълнение задължения. От общината на няколко пъти декларираха готовност да инвестират в базата, ако от държавното дружество не са в състояние да я приведат в нужния вид, за да получи лиценз да професионалния футбол.

Напрежението сред привържениците може сериозно да ескалира в следващите дни и да прерасне в протестни действия./ „Мач Телеграф“