Кметът на Пловдив: Зингаревич лично ще се ангажира със стадиона!

0
Снимка: botevplovdiv.bg
- -

Кметът на Пловдив Здравко Димитров заяви, че собственикът на Ботев Пд Антон Зингаревич също ще се ангажира със строежа на „Колежа“. Както е известно, двамата проведоха среща миналата седмица. След победата с 2:1 над Берое в баража за Лигата на конференциите Зингаревич обяви, че отборът трябва да започне да посреща противниците в дома си от пролетта на 2023 година.

Димитров не пожела да се ангажира с конкретна дата кога се очаква да приключи окончателно строителството на стадион „Христо Ботев“, но увери, че това щяло да стане по най-бързия начин.

„Да, имаше среща. Тя беше с изпълнителя на проекта, с хора от София, които отговарят за части от стадиона, и хора от екипа на Община Пловдив. Г-н Зингаревич също си беше довел хора. Начертахме това, което следва. Аз държах да водим протокол и да говорим с дати. Така че всичко е нормално. Това бе първата среща, но ще има и още такива. Хубаво е, когато има диалог“, заяви пред plovdiv24.bg Димитров.

„Когато ги поканих, аз им казах, че това е тяхната къща. Те ще бъдат там и така или иначе трябва да работим заедно. Г-н Зингаревич потвърди, че лично ще се ангажира със стадиона. В Ботев също имат виждания как стадионът трябва да отговаря на европейските изисквания. Аз също съм съгласен с това. Нашите отбори трябва да получат най-доброто. Нека сега да не говорим с дати. Виждате, че един път война стане, другия път желязото свърши, цимент няма… Правим всичко възможно да стане по най-бързия начин. Честитя на цялата жълто-черна общност спечелената квота за евротурнирите. Каквото зависи от нас, ще бъде направено“, допълни още кметът.