Мишо Вълчев: Този Левски може да остави следа в Европа! Има нужда от нападател

0
mihail valchev
- -

Левски разкри плановете си за лятната подготовка, която отново ще премине изцяло в България. „Мач Телеграф“ потърси Михаил Вълчев, който да разкрие какви рискове и плюсове може да носи това.

„Това, че няма да има лагер в чужбина, не смятам, че по някакъв начин ще се отрази. В Самоков и в Боровец, където ще тренират играчите, обстановката и условията са добри. Момчетата имат предпоставки да направят една нормална и ефективна подготовка. Хубаво щеше да е да играем с повече класни отбори от чужбина, но пък от друга гледна точка, ако противниците са много по-силни и футболистите не успеят да разгърнат потенциала си, може да не стигне до нужния ефект. Аз не мисля, че това е от голямо значение. По-добре с противници от Първа лига. Мъри най-вероятно ще изпробва и по-млади играчи. С тези съперници те ще могат да покажат повече от качествата си. Добре ще бъде за Стоилов, ако успее да завърши селекцията в началото на подготовката. Има и друг момент, когато си добър футболист и в края на подготовката – пак ще си полезен“, започна Вълчев.

„Определено има нужда от нападател. Знаем, че в Левски винаги е имало през годините такива. Човек, който да тегли отбора. Добре е, че се взеха Ивелин Попов и Анте Блажевич. Мисля, че може да се подсили халфовата линия, както и един флангови играч в дясната зона. За да има посече конкуренция и дълбочина в състава. Всичко зависи, разбира се, от финансовите възможност. Според мен този Левски може да остави следа в Европа, но това е свързано със съперниците на отбора. Мисля, че желанието да се стигне колкото се може по-далеч, се вижда във всички на „Герена“. Колкото повече кръгове в турнирите, толкова по-добре за клуба. Това, че голяма част от играчите няма да започнат редом с останалите заради националния отбор, крие минуси. Не би трябвало да има такива срещи, когато е подготвителният период, но такава е програмата. Вярно, че контактуват треньорите по между си. Там натоварването няма да е толкова сериозно, ще има повече възстановителни занимания. Може би ще окаже влияние по някакъв начин. По-добре беше да започнат всички заедно, тъй като тези играчи после ще искат няколко дни почивка“, завърши Вълчев.