Легендарният Карлос Тевес сложи край

0
- -

Карлос Тевес обяви, че слага край на състезателната си кариера. Неговата богата кариера минава през отборите на Бока Хуниорс, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Ювентус

38-годишният аржентинец заяви, че има оферти да продължи да играе, но след като е загубил баща си няма желание повече да се занимава с футбол.

За последно Тевес се появи на терена през юни миналата година, когато приключи третият му престой в тима на Бока Хуниорс. Той е играл още и за отборите на Коринтианс, Уест Хям и Шанхай Шънхуа,

„Отказах се, мога да потвърдя това. Имах много предложения, дори и от САЩ, но това е, дадох всичко от себе си. Да играя през миналата година бе много трудно, но можех да гледам моя старец. Спрях с футбола, защото загубих най-големия си фен“, каза нападателят.

В кариерата си Тевес вдигна впечатляващите 26 трофея. Той е един от едва четиримата аржентинци, които са печелили Копа Либертадорес и Шампионската лига. С националния отбор на Аржентина той игра на световните първенства през 2006 и 2010 година.