Беласица завърши по шампионски сезона в Трета лига

0
- -

Шампионът на Югозападната Трета лига Беласица постигна още една победа в последния кръг от първенството. “Комитите” се наложиха без проблеми с 4:0 над Ботев (Ихтиман), като така последните 7 мача отборът има само 1 загуба и влиза уверено във Втора лига. И за двата тима този мач беше без значение, тъй като момчетата на Николай Николов-Чезето още по-предния кръг си бяха осигурили първото място, а тимът от Ихтиман е в средата на класирането. Все пак днешният беше важен за Беласица от гледна точка на награждаването на футболистите и треньорите.

Въпреки че нямаше напрежение в мача и двата отбора напрактика играха за нищо, паднаха четири гола и две греди. Даниел Пехливанов се разписа на два пъти първо в 20-ата минута, а след това в 55-ата. Симеон Бояджиев добави едно попадение от дузпа (55’), а Андре Павлов си вкара автогол (60’). Преди началото на двубоя местна фолклорна формация изпя химна на Петрич, с което поздрави успеха на своите футболисти. С първия съдийски сигнал пък феновете на стадиона пуснаха ленти на терена.

Логично двубоят започна на по-ниски обороти и през първите 15 минути почти нищо интересно не се случи. В 12-ата Вълчанов центрира добре от корнер и Атанас Димитров засече, но крайно неточно. Малко по-късно Дани Пехливанов също стреля с глава, но без успех. Домакините продължиха да натискат и имаха няколко хубави положения. В 18-ата минута при едно центриране Таушанов свали добре топката към Айвън Ангелов, който стреля от движение, но топката прелетя над напречната греда.

24Беласица – Ботев (Ихтиман)
В 20-ата минута Беласица успя да открие резултата. При една от атаките Ангелов получи отляво и бе оставен непокрит, което му позволи да пусне успоредно на голлинията подаване в наказателното поле. Даниел Пехливанов се оказа на точното място в точния момент и от близко разстояние успя да засече и да открие за 1:0. При радостта си пък футболистите на “комитите” отправиха жест, с който поздравиха съотборника си Симеон Бояджиев, който вчера е станал баща.

В 32-ата минута отново Айвън подаде наляво към Живко Димитров, който с едно докосване искаше да намери Марти Таушанов на далечната греда, като елиминира вратаря на Ботев. Капитанът на Беласица стреля, но ъгълът беше прекалено малък и не успя да вкара на опразнената врата. В 39-ата минута Беласица получи правото да изпълни дузпа за игра с ръка на защитник на “зелените”. Зад топката застана Симеон Бояджиев, който не сбърка и покачи до 2:0.

В 55-ата минута Бела успя да вкара трети гол. След центриране от ъглов удар Дани Пехливанов на далечната греда засече с глава и вкара за 3:0.4 минути по-късно Антонио Илиев остана сам срещу вратаря на Беласица, като се опита да го прехвърли. Кирил Георгиев обаче успя да улови и не допусна това да се случи. Малко по-късно обаче резултатът набъбна още повече в полза на “комитите”. Айвън Ангелов набра скорост и тръгна напред, като пусна пас наляво към Даниел Пехливанов. Голмайсторът в срещата опита центриране към наказателното поле, но там Андре Павлов в опита си да изчисти вкара в собствената си врата – 4:0.