Мбапе ще стане най-добре платеният спортист в света

- -

Килиан Мбапе ще стане най-добре платеният спортист в света.

Според Marca, по новия договор с ПСЖ, който е до лятото на 2025 г., нападателят ще получи повече от всеки спортист в света.

Отбелязва се, че Мбапе се съгласи да премине в Реал Мадрид, но промени решението си три дни по-късно. Мадрид започна да се съмнява в намеренията на французина, когато отиде в Катар. Той отлетя, без да подпише предварителен договор с Реал Мадрид, и се върна от Париж със споразумение за многомилионен договор с ПСЖ.

Ръководителите на Реал Мадрид бяха много разочаровани, тъй като разбраха, че парите са основният фактор при вземането на решение. Мбапе не беше повлиян от убеждението на френския президент Еманюел Макрон, нито от други методи за влияние, използвани от ПСЖ. Парите го убедиха да остане, както и обещанието на президента на парижани Насър Ал-Хелаифи да построи нов проект.

В същото време Мбапе няма да ръководи проекта. Сега пълен контрол над ситуацията в ПСЖ е в ръцете на Ал-Хелаифи. Той ще определя политиката на клуба заедно с Луис Кампос, който скоро ще стане спортен директор на ПСЖ.

Електричката става шеф в Хебър?