Ники Михайлов се нареди до двама легендарни вратари на България

0
- -

Николай Михайлов записа 11-а суха мрежа за националния отбор. Така той се изравни с двама легендарни вратари на България – Симеон Симеонов и Румянчо Горанов. Двамата обаче засега са по-успешни от Михайлов защото са стигнали до 11-те сухи мрежи от по-малко мачове. И двамата имат по 34, докато синът на Борислав Михайлов има вече 46 участия с националната фланелка.

България не спечели и третото си гостуване срещу Грузия. Досега имахме още два мача в Тбилиси – загуба с 1:2 в европейска квалификация през 1995-а и отново 0:0 в световна квалификация през 2008-а.

Кристиян Малинов изигра своя мач номер 30 за националния отбор. Мартин Минчев също записа „кръгъл“ мач и стигна до десето участие.

Преди няколко дни срещу Гибралтар, България записа мач номер 100 в историята си, в който завърши 1:1. Това е най-често срещаният резултат в историята на националния отбор. В Тбилиси завършихме за 54-ти път 0:0, като този резултат е третият най-често срещан. 54 са и победите ни с 2:0 и 2:1, а вторият най-често срещан краен изход е 0:1. С този минимален резултат сме падали 70 пъти.

В Грузия записахме 13-и пореден мач без победа в Лигата на нациите. Това е третото ни участие в този турнир. В него имаме три победи, като те бяха в първите ни три мача от дебютното ни участие през 2018-а. Тогава със селекционер Петър Хубчев победихме с 2:1 Словения като гост, както и Норвегия и Кипър у дома, съответно с 1:0 и 2:1. След това завършихме участието за годината с 3 мача без победа над същите съперници. При второто ни участие през 2020-а не стигнахме до успех в шест мача срещу Финландия, Ейре и Уелс, а от началото на тазгодишното също не сме победили никого. Дотук сме с 3 точки от 4 мача срещу Северна Македония, Гибралтар и Грузия./ „Мач Телеграф“