Шеф на Черноморец обяви големи промени! Разкри подробности за концесията и изграждането на нов терен (ВИДЕО)

0
- -

Черноморец ще продължи да играе официалните си мачове на едноименния бургаски стадион. Това разкри спортно-техническият директор на „акулите“ – Слави Костенски. Той обяви и големи промени в ръководенето на клуба, които вече са в ход.

„Продължавам на стадион „Черноморец“. Кандидатстваме за концесия на стадиона в Долно езерово. Надяваме се да я получим. Имаме планове. Има си срокове. В рамките на 2 месеца би трябвало да има резултат.

На първо време планираме изграждане на изкуствен терен. Той е необходим за града ни, защото няма нито един с нормални размери, който да се използва през зимните месеци. Имаме уверение от нашия спонсор, че ще изградим такъв при получаване на концесия. Имаме и много по-мащабни проекти, но всичко ще е крачка по крачка. Виждаме перспектива да създадем собствена база за бъдещите години.

Ще играем на стадион „Черноморец“, докато можем да си плащаме наема и консумативите. Това е голям ресурс, който влагаме в организирането на футбола, а не в самия футбол.

Цената на билетите ще бъде символична. Лев – два – три. Искаме да видим, че хората идват заради отбора, да го подкрепят, както беше едно време. Ние сме реалисти, не летим в облаците. Очакваме нещо разумно – ако в началото идват на стадиона по хиляда – две хиляди човек, това ще е голям успех за нас. Всичко ще е поетапно. Надявам се с добра продукция и организация хората да ни повярват и да идват на стадиона.

Структурата в клуба за идния сезон ще е променена. Досега се управляваше от Управителен съвет. Преди няколко дни няколко човека от УС си подадоха оставките. Главният спонсор е запознат. Според мен той е човекът, който трябва да определя как клубът ще се развива. Последното решение вече ще се взима от него – г-н Васил Данев. Той ще взима главните решения. Добромира Стоилов ще отговаря документално, финансово, счетоводно. Аз и Георги Чиликов ще отговаряме за спортно-техническата част. Ще отговаряме за мъжки отбор, ДЮШ. Имаме идеи и проекти. Всичко е в зародиш. Оказа се, че моделът с УС не работи. Той се сменяше на всеки 6 месеца. Никога нямаше единомислие. Ще пробваме тази година по този начин. След 6 месеца ще видим накъде вървим, ще си направим равносметка какво сме свършили, какво сме можели да свършим“, заяви Слави Костенски.