ЦСКА-София с рутинна победа в последната контрола (ВИДЕО)

0
Снимка: cska.bg
- -

ЦСКА – София победи Спортист (Своге)   в генералната репетиция на „червените“ преди началото на сезона. Марк-Емилио Папазов откри резултата в 41-ата минута, а в 55-ата Маурисио Гарсес удвои.

Преди началото на проверката домакините представиха пред феновете трите новии попълнения – Брадли Де Нойер, Станислав Шопов и Лазар Туфегджич, а също така и Саша Илич – треньорът, който замени на поста Алън Пардю.

Запалянковците пък освиркаха Жеферсон и Юга при излизането им на терена.

В проверката участие няма да вземат Баи, Варела и Вилдсхут, тъй като не попадат в плановете на сръбския наставник и клубът иска да се раздели с тях.

Първият удар стана факт в 23-ата минута и изненадващо бе отправен от футболист на Спортист. Маринов шутира от 17 метра, но Бусато без проблем спаси. Десет минути по-късно Пилер подходи разконцентрирано след подаване от вратаря и изрита топката в крака на Шопов, а рикошетът за малко не се озова в мрежата на гостите.

Вялата игра на „червените“ продължи до 41-ата минута, когато те увеличиха темпото и създадоха три положения в рамките на една атака, след която откриха резултата. Де Нойер центрира към Кръстев, а таранът стреля със задна ножица в гредата. Последва добавка на Шопов, но Василев някак спаси. Топката попадна във Вион, който отправи балонно подаване в малкото наказателно поле, стражът на Спортист го изпусна и Папазов вкара с глава за 1:0.

Секунди след началото на втората част Спортист осъществи атака, която завърши с опасен шут покрай вратата на Евтимов. В 48-ата минута гостите от Своге като по чудо не изравниха. Махмутович пробва да върне с глава на Евтимов, но изведе Николов сам срещу „червения“ вратар. Последва удар по земя, който се закачи в крака на стража и излезе в корнер.

ЦСКА – София отговори подобаващо в 55-ата минута, когато Дончев проби отдясно и центрира остро към Гарсес, който бутна с тяло топката в мрежата на гостите за 2:0.

В 62-ата минута младият Смоленски комбинира с Маринов и стреля слабо в ръцете на Кунчев. Въпреки това талантът получи аплодисменти от публиката, тъй като демонстрира сериозна класа при изграждането на атаката.

В 79-ата минута Юга вдигна публиката на крака след атрактивна задна ножица, която се спря в дясната греда. С това приключи всичко.