Интер най-вероятно ще откаже трансфера на Дибала

Dibala
- -

Бившият нападател на Ювентус Пауло Дибала не може да си намери нов клуб.

Според Джанлука Ди Марцио, нападателят е притеснен, че все още не се е договорил с нов клуб, след като напусна Ювентус безплатно.

В тази връзка Дибала може да намали изискванията си за заплата. Сега той иска около 6 милиона евро на година. Италианските клубове са готови да му плащат не повече от 4-4,5 милиона евро годишно, което е половината от заплатата, която Пауло договори с Ювентус през ноември миналата година. След това споразумение италианският клуб промени решението си и намали офертата, което накара Дибала да откаже да подпише нов договор.

Отбелязва се, че Рома никога не е обмислял сериозно възможността да подпише договор с Пауло. От Наполи направиха задълбочен анализ на представянето му и решиха да се откажат от опитите да получат нападателя. Милан държи много на аржентинеца, но избра да се съсредоточи върху подписването на Шарл де Кетеларе от Клуб Брюж и Хаким Зиеш от Челси.

Интер е единственият италиански клуб, който е преговарял официално с нападателя. Страните обаче не постигнаха пълно разбирателство и тогава Ромелу Лукаку се върна в клуба, а това може да доведе до отказ на Интер да подпише договор с него.

Максималната оферта на Интер беше 5 милиона евро на година с бонус за брой изиграни мачове. Страната на играча го получи още преди трансфера в клуба на Хенрих Мхитарян и Лукаку. Тогава обкръжението на Дибала отказа тази оферта, тъй като смяташе, че той ще има опции с по-висока заплата.

Когато завръщането на Лукаку стана реалистична опция, Интер постепенно се отдалечи от аржентинеца и спря преговорите. Симоне Индзаги е доволен от атаката на Интер в сегашния му вид.

Представителите на Дибала отдавна са разбрали накъде отива всичко, така че страната на играча е насрочила няколко срещи с английски клубове. Сред тях по-специално е Манчестър Юнайтед.

Любослав Пенев: Левски е в подем, откакто Мъри пое отбора