Лудогорец победи без напрежение 10 от Септември (ВИДЕО)

0
Снимка: ludogorets.com
- -

Лудогорец победи Септември в мач от I кръг на Първа лига. На националния стадион „Васил Левски“ шампионите се наложиха с 3:0. За успеха спомогна и фактът, е от 22-ата минута столичани играха с човек малко, след като директен червен картон получи Кристиян Пешов.

Лудогорец поведе още в 11-ата минута. Тисера изведе отлично Снатана сам срещу вратаря. Полузащитникът много технично копна над Шейтанов за 0:1. Положението бе обстойно разгледано с ВАР, заради съмнения за засада. Такава обаче нямаше и попадението бе зачетено.

След изпълнението на центъра Кабов шутира от границата на наказателното поле, насочвайки в долния ляв ъгъл на вратата. Падт обаче улови без затруднения.

В 22-ата минута положението на Септември се утежни още повече. Рик Джонатан надбяга Кристиян Пешов, който го спъна и повали на тревата. За провинението си капитанът на столичани получи директен червен картон, тъй като бразилецът се отскубваше сам срещу вратаря.

180 секунди по-късно Текпетей шутира от дъгата пред наказателното поле, но топката премина до лявата греда.

В 26-ата минута Тисера бе изведен сам срещу Шейтанов и копна над него. Топката обаче срещна напречната греда, след което вратарят я улови.

В 40-ата минута Кабов отправи слаб удар, който не бе проблем за Падт.

120 секунди след това Антон Недялков шутира опасно от границата пред наказателното поле. Топката обаче премина на сантиметри от дясната греда.

Във 2-ата минута на даденото продължение Лудогорец по чудо не стигна до втори гол. Текпетей изведе отлично Каули. Последният овладя и стреля мощно от точката за изпълнение на дузпа, но над вратата.

В 50-ата минута Рик Джонатан стреля на метър пред наказателното поле, но топката профуча до дясната греда.

5 минути по-късно Лудогорец удвои аванса си. Сантана изведе в наказателното поле Каули, който технично се освободи от Ачков и простреля Шейтанов за 0:2.

В 65-ата минута Тисера изведе с пета в наказателното поле Каули, който от чиста позиция шутира над вратата.

В 71-ата минута Каули нахлу в наказателното поле и стреля, но отново не порази целта.

В 79-ата минута Лудогорец оформи класиката в резутлата. Сотириу получи в наказателното поле и от 12-13 метра с мощен изстреля с левия крак прати топката в горния десен ъгъл на вратата за 0:3.

В 89-ата минута „орлите“ можеха да стигнат и до четвърто попадение. Десподов нанесе силен удар по диагонала от ъгъла на вратарското поле. Шейтанов обаче някак успя с лявата си ръка да избие.

В даденото продължение на мача Сантана стреля, а топката се отби в ръката на Арсов. Първоначално главният съдия Георги Кабаков отсъди дузпа. След намесата на ВАР, лично арбитърът отиде до монитора, след което отмени решението си.