Локо (Пд) и Томаш с остра нужда от хапчето „Пирин“

0
Снимка: lokomotivpd.com
- -

Локомотив Пловдив приема днес от 18:30 часа Пирин Бл на „Лаута“. Финалът на миналата кампания още нагарча на черно-белите и техния треньор Александър Томаш. Под ръководството на специалиста тимът така и не постигна победа. Той пое пловдивчани точно преди плейофите. В групата от 7-о до 10-о място смърфовете обаче така и не записаха победа. В 6 мача те достигнаха до 4 равенства и допуснаха 2 загуби, при голова разлика 6-8. Едва в последния двубой – 1:1 срещу ЦСКА 1948, Локо имаше аванс под ръководството на Томаш, но той не бе задържан, защото гостите изравниха от дузпа дълбоко в добавеното време. Тези резултати отредиха 9-о място на черно-белите, което бе разочароващо с оглед на факта, че през сезон 2020/21 финишираха на втора позиция в подреждането.

Интересното е, че до момента стартът на Томаш начело на пловдивчани копира този на Бруно Акрапович, с който тима спечели две купи и Суперкупа. Босненецът пое Локомотив през есента на 2017-а година и до края на есенния дял така и не успя да победи, при това срещите пак бяха 6. В тях балансът бе 2 равенства и 4 поражения. Феновете надигнаха глас за уволнението му, но тогавашният собственик Христо Крушарски не се поддаде на емоции и остави треньора да проведе зимна подготовка. Първият пролетен двубой бе… срещу Пирин, а благоевградчани бяха надвити с 1:0 на „Лаута“. Останалото го знаем – Локо изживя уникална история.

Сега на Томаш и отбора им предстои отново мач срещу орлетата, при това пак домакински. Ще погълнат ли хапчето „Пирин“, което да им послужи за допинг? Успехът се явява много важен. С него Локо ще набере самочувствие и ще си повярва. А в първите 6 кръга само гостуването на Лудогорец стряска (на 15 юли, петък, от 21:00 часа). Останалите срещи все с отбори, които могат да бъдат победени – Хебър (д.), Ботев Вр (г.), Арда (д.), Локо Сф (г), и така да бъде набран сериозен точков актив.

За днешния сблъсък аут от сметките на Томаш е Йосип Томашевич. Той е наказан за 2 срещи и ще липсва в Разград. Мачът срещу Пирин пропуска и Венсан Марсел, който лекува контузия. През лятото тимът бе напуснат от основни играчи като Гомис, Умарбаев и Салинас, което наложи да се преправя защитата и халфовата линия. Днес ще видим и какво са свършили черно-белите.

Янаки Димитров/ „Тема спорт“