Трима нови на „Армията“ – титуляри по задължение

0
- -

На старта на сезона ЦСКА-София не изглежда като отбор, който влиза за пореден сезон в битка с Лудогорец за титлата, а по-скоро като тим, който трудно ще отстои позиции в Топ 3. Имайки предвид, че Саша Илич е неопитен треньор, то липсата на достатъчно материал за работа, прави проблемите още по-големи.

До момента „армейците“ си осигуриха четири нови попълнения, като трима от тях изглеждат непоклатими титуряри и само контузия би могла да ги извади от тима. И то не, защото са толкова добри, а защото няма друг. Дошлият от Фарул Брадли де Нойер съвсем логично ще заеме позицията на ляв бек на мястото на един от най-добрите в тима през последните сезони – Брадли Мазику. Там националът на Конго нямаше никаква алтернатива през изминалия шампионат. Същата е ситуацията и с екзотичния Дюкенс Назон, който ще трябва без никакво време за аклиматизация да влезе в обувките на Жорди Кайседо. Като се има предвид, че Калоян Кръстев е единствената резерва, то Назон изглежда несменяем. След напускането на Греъм Кери се появиха две нови опции за офанзивен халф, който да играе зад нападателя. От видяното в контролите първи избор изглежда Лазар Туфегджич, макар че за някаква топкласа при сърбина не може да се говори. Станислав Шопов пък е втори избор, но той все пак е на 20 години и има потенциал за развитие. В краен случай той може да бъде алтернатива на Георги Йомов на десния фланг.

Може да приемем, че в настоящия тим ЦСКА-София има прилични изпълнители на шест от постовете. Това са вратарят Бусато, десният бек Иван Турицов, но проблемът е в центъра на отбраната заради непрекъснатите контузии на Юрген Матай и Мено Кох. Ако двамата са здрави и във форма, то средата на защитата изглежда солидно. При дефанзивните халфове известно доверие заслужава Жеферсон, но само ако до него има играч, който да е достатъчно добър в конструктивен план. Другият пост, който изглежда адекватно пълен, е на десния фланг на атаката с Георги Йомов. На този етап огромни дупки зеят на мястото на втория дефанзивен халф, където основна опция е Амос Юга и на левия фланг на атаката, където по време подготовката Марк-Емилио Папазов заслужи повече доверие от Видсхют или евентуално от Маурисио Гарсес.

Проблемът на ЦСКА-София е не само, че доста от титулярите са там с известни условности или пък, че в новите Де Нойер, Туфегджич и Назон се крият неизвестност, но и заради почти пълната липса на дълбочина в тима./ „Мач Телеграф“