Лазар Марин – да успееш на инат

0
- -

Нападателите пълнят трибуните, а защитниците печелят точките, не спираше да казва Делио Роси след всеки мач на Левски. Тази максима влезе от известно време и в устата на родните футболисти и треньори. Тя обаче идеално олицетворява и случилото се на стадион „Витоша“ в Бистрица в събота. ЦСКА 1948 записа първата победа над Левски, а този мач за мнозина ще се запомни с рейдовете на Георги Русев, гредата на Мартин Топузов, пасовете на Октавио.

Не може обаче да не признаем, че с едно-две изключения в началото, както и в края, то защитата на тима също бе перфектна. И не остави на „сините“ да се развихрят пред Даниел Наумов. Ако не броим спорната издънка на Стефан Цонков, довела до изгонването му, то „червените“ бяха почти перфектни в защита. При това отбраната на ЦСКА 1948 бе в доста по-различен състав от тази, на която залагаше Николай Киров през миналото първенство. Единствените константи там бяха Александър Александров, който се раздаде до дупка, а на 30 юли ще чукне 36 години. Другата водеща фигура, бе Лазар Марин.

Да, същият онзи Лазар Марин, който през миналото първенство уж щеше да бъде само в ролята на пълнеж, но никой не можеше да го бутне от състава при Белия. Независимо колко пъти и срещу кой отбор ще сбърка. Мнозина очакваха, че край на тази идилия ще бъде сложен през лятото, но не било писано. „Червените“ напук и на част от своите фенове обявиха, че Марин остава. И този път той оправда доверието. На инат, както се казва. Първо в контролите, където ЦСКА 1948 рядко допускаше голове, а сега и с играта си срещу Левски. Остава само да видим дали ще успее да изведе „червените“ до първи трофей. Защото Марин е един от двамата в отбора, които са печелили такива. И то не един, а цели три – Купа на България, Суперкупа и Купа на Грузия. На това Алекс Колев отговаря с една Суперкупа на Полша.

„Мач Телеграф“