Левски се развихри и отнесе Спартак

0
Снимка: levski.bg
- -

Левски победи убедително  Спартак/Варна/ с 5 на 0  и спечели три точки и първа победа в първенството. Срещата се игра в София.

Преди срещата президентът на Асоциацията на българските футболисти Дончо Донев награди с трофеи Мъри Стоилов, който получи приза за най-добър треньор за миналия сезон, и Филип Кръстев, който бе избран за най-добър млад футболист за миналата кампания. Признанието за двамата идва от техните колеги в професионалните клубове.

Около 7000 привърженици на столичани пристигнаха на „Герена“, за да подкрепят своите, докато агитката на гостите бе около 70 човека.

Още в 4-ата минута Бари с глава бе близо до гол след центриране от фал. Георги Миланов и Уелтон също пробваха късмета си, но изстрелите им не попаднаха в целта. В 17-ата минута Бари с акробатичен удар не затрудни Дичевски. Миланов стреля опасно в 21-ата минута, когато пробва рефлекса на гостуващия вратар, който плонжира и изби.

Последваха няколко пропуска на столичани. Кръстев стреля в 31-ата минута в ръцете на вратаря, Миланов от няколко метра не уцели вратата в 33-ата минута, а 37-ата минута Дичевски показа добър рефлекс и изби удар с глава на Уелтон. В 40-ата минута все пак играчите на Стоилов стигнаха до гол. Попадението падна след точно изпълнена дузпа от Филип Кръстев, който в стил „Паненка“ копна топката и отбеляза първото попадение за „сините“ през тази кампания. Нарушението бе извършено от стража на гостите срещу Бари, като феновете дори искаха и червен картон освен 11-метров наказателен удар.

Второто полувреме започна отново с превъзходство на домакините, но в първите минути нямаше някакви по-сериозни положения. В игра за Левски влезе Илиян Стефанов, който замени Краев.

В 55-та минута сините стигнаха до опасност пред вратата на гостите. Кръстев центрира, Ван дер Каап стреля с глава, но Дичевски се намеси перфектно.

Десетина минута по-късно Билал Бари можеше да удвои, но пропусна по фрапантен начин.

В 69-та минута обаче той се реабилитира и отбеляза втори гол за своя отбор. Това стана след центриране на Патрик-Габриел Галчев и този път неособено успешна проява на вратаря на Спартак.

В 74-та минута в игра влезе новото попълнение на Левски Жереми Петрис. Той замени Патрик – Габриел Галчев.

Билал Бари се развихри след гола и в 83-та минута направи преднината на столичани класическа, разписвайки за втори път в мача.

Четири минути по-късно Филип Кръстев вкара също втори гол и резултатът стана разгромен.

В самия край на мача Левски вкара пети гол. Той бе дело на Марин Петков. Така сините унищожиха съперника си в последната третина на мача и показаха настроение и класа преди важната среща с ПАОК.