Валентич: Ботев се завърна! Не направихме достатъчно трансфери

0
- -

Старши треньорът на Ботев (Пд) – Азрдудин Валентич – сподели мнението си за нулевото равенство с АПОЕЛ.

„Тежък мач. Това е огромна стъпка напред нас, защото след първите два мача в българското първенство, започнахме добре. Не показахме никакъв страх от АПОЕЛ. Те започнаха да ритат на посоки. Тогава имахме шанс да създаваме положения за гол. Когато започнаха да задържат топката, нещата се усложниха за нас. И дойде ключовият момент, когато в края на първото полувреме пропуснахме толкова възможности да отбележим. Високата преса работеше добре. След 70-ата минута се видя, че и двата отбора не са готови физически. Направих бърза двойна смяна, но сега смятам, че трябваше да оставя още 10 минути Брахими и Ето’о, защото без тях загубихме възможността да пресираме. Тонев и Нади ни дадоха много енергия. Моят отбор игра добре, шансовете са 50:50. Сега ще имаме отново всичките си футболисти. Като цяло се гордея с моите футболисти.

Ще анализираме. Ще видим коя е оптималната единайсеторка, за да печелим мачове отново.

Ако имахме и Херман, щяхме да сме още по-агресивни и енергични. След подготовка всеки отбор има своите проблеми. Платихме доста висока цена със загубите в първите два мача, но тя се отплати днес. Не направихме достатъчно ранни трансфери, а и трансфери като цяло. Всеки ден е важен за нас. Ботев се завърна. Спокоен съм, защото знам какво правим всеки ден на тренировка.

На хартия АПОЕЛ е голям отбор и те са фаворити. Моята роля е да намерим слабите им страни и да ги накажем. Ще бъде много трудно преживяване да се изправим срещу 15 хиляди на реванша“, коментира Валентич.