„Соколите“ се надъхват за бой по „орлетата“ с мач отпреди 40 години

0
Снимка: Фейсбук
- -

След двете болезнени загуби на старта на първенството, за Спартак Варна днешният домакински двубой срещу Пирин е много важен от психологическа гледна точка. В символичния сблъсък варненските „соколи“ ще се опитат да надхитрят пиринските „орлета“. Преди 40 години през сезон 1982/83 година Спартак се завърна в групата на майсторите, а воденият от Иван Вуцов тим тогава срази Пирин с 4:0 след вдъхновена игра и чудесни голове на Стефан Найденов (2 гола), Иван Петров и Живко Господинов.

Обстоятелствата днес са много по различни, а от ръководството Спартак се надяват и най-важният играч на клуба – възторжената публика да окуражи тима за първа победа, колкото и трудно да бъде това.

Със сигурност треньорът Васил Петров ще направи някои промени, като за първи път се очаква отборът да играе с чист централен нападател в лицето на Мартин Тошев. Това означава, че Божидар Васев може да мине на дясното крило. В халфовата линия ще действат капитанът Янчо Андреев, Руслан Черненко и Цветан Илиев. В защита има вероятност по двата фланга да действат опитните Генади Луго и Виктор Митев./ „Мач Телеграф“