Спартак (Вн) ще бори нулите срещу Пирин

0
- -

Спартак Варна приема днес Пирин Благоевград в опит да пребори нулите от началото на сезона. Новакът в елита все още няма точка, като не е отбелязал и гол. Соколите паднаха у дома с 0:1 от Славия на старта, а миналия уикенд отстъпиха с 0:5 на „Герена“ срещу Левски.

Орлетата също ще търсят първи успех за сезона, след като допуснаха поражение при гостуването си на Локомотив Пловдив с 1:2 в първия кръг, а във втория завършиха 1:1 срещу ЦСКА 1948 у дома в мач, предизвикал множество полемики и скандали заради съдийството на рефера Димо Димов и главния ВАР арбитър Владимир Вълков.

Спартак бе близо до точка срещу Славия на препълнения си стадион, но загуби злощастно в края след автогол на Сами ел Анаби.

Сега варненци се надяват отново да имат на своя страна 12-ия играч – публиката. Билетите са по 10 лева, като тези за ВИП зоната са по 30. Талоните са специални, колекционерски. На тях е ликът на легендарния страж на Шипченски сокол Здравко Янакиев, пазил от 1930 до 1937 година. Те са по повод 90-годишнината от спечелването на Царската купа.

За последно Спартак и Пирин се срещнаха на зеления килим през сезон 2019/20 в мач от Втора лига в Благоевград и завършиха наравно – 2:2. Тогава головете за варненци реализираха Румен Николов и Васил Добрев. Заради пандемията ответната среща не се игра, тъй като първенството бе прекратено.

Последната победа на Спартак над Пирин е през сезон 2000/01 във Варна в мач за националната купа с 2:0 след голове на Анастас Петров и Анатоли Нанков./ „Тема спорт“