13 футболисти, играли срещу ПАОК, дебютираха за Левски в евротурнирите

0
Снимка: levski.bg
- -

Голът на Уелтън във вратата на ПАОК беше вторият най-бърз в евроисторията на Левски. Той беше отбелязан в 41-ата секунда. Единственият по-ранен бе този на Жуниор Мапуку при успеха над Сутиеска Никшич с 3:1 през 2017 година. Тогава конгоанецът се разписа в 14-ата секунда.

В същото време 13 от 14-те футболисти, които играха за Левски срещу ПАОК записаха своя дебют за клуба в евротурнирите. Досега само Николай Михайлов имаше мачове под рамката на „сините“ зад гърба си. Той пък от своя страна записа първа победа с Левски в Европа, след като досега бе играл само при загубата от Оксер като гост с 1:2 през 2005 година и тази от Вердер с 0:3 в груповата фаза на Шампионската лига през 2006 година. Михайлов стана и третият член на фамилията си със суха мрежа в европейски мач. Неговият баща Борислав има четири срещи без допуснат гол, а дядо му Бисер – 6.

Левски спечели и третия си домакински мач срещу гръцки клуб в Европа. Досега „сините“ имат успех с 3:1 над Олимпиакос, който елиминират за Купата на УЕФА през 1978 година, както и над ОФИ Ираклион, от който отпадат през 1987-а за КНК след загуба с 1:3 на остров Крит. В Гърция обаче и двата мача дотук са загубени, като при този с Олимпиакос поражнието е 1:2, което, както вече стана дума, е компенсирано в реванша./ „Мач Телеграф“