Лудогорец взима още един халф до дни

0
Снимка: ludogorets.com
- -

24-годишният полски халф Якуб Пьотровски вече е футболист на Лудогорец. Това разкриха от Разград, а спортният директор на досегашния му клуб Фортуна Дюселдорф Клаус Алофс, също потвърди. „Куба поиска промяна, след като получи тази възможност. Нашите финансови очаквания са изпълнени и всичко е уредено. Не искахме да се отказваме от играча, но получихме атрактивна оферта“, лаконичен беше европейският шампион с Германия за 1980 г. Според медиите в бившата федерална република Лудогорец ще плати за поляка сума в порядъка на 1-1,3 млн. евро.

Пьотровски е привлечен на мястото на Алекс Сантана, който бе продаден на Атлетико Паранензе за 2,5 млн. евро. Очаква се полякът дори да играе като титуляр в първия мач с Динамо Загреб, тъй като Клод Гонсалвеш е контузен, а Мануел Шоу ще е наказан и така треньорът Анте Шимунджа остава само с един халф – младия Иван Йорданов.

Лудогорец обаче няма да спре селекцията с Якуб Пьотровски. Очаква се „орлите“ да привлекат още един халф в близките дни, пише „Мач Телеграф“. Едно от спряганите имена беше това на Алфа Семедо, който е титуляр в португалския Витория Гимараеш.