Легенда на Левски: При сделка за нов собственик, Мъри и Наско трябва да продължат да имат цялата власт

0
mihail valchev
- -

Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев сподели впечатленията си пред „Тема Спорт“ за отстраняването на ПАОК и предстоящите двубои с Хамрун Спартан в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Той заяви, че Станимир Стоилов и Наско Сираков трябва да задържат спортно-техническата власт, ако се стигне до сделка за нов собственик.

„На Левски му помогна срещу ПАОК това, че рано паднаха головете в мачовете и по този начин противникът се стъписа. Както се казва, отрязват им се краката. Сините играха много организирано и с огромно желание, особено в защита. Отбраната не позволи почти нито едно положение пред Николай Михайлов. Добре избрана тактика от Мъри Стоилов бе да се използват възможностите за контраатака, все пак преднината от два гола не беше малко и затова казах, че Левски ще елиминира ПАОК, за което някои ми казваха да си пия хапчетата (смее се)“, заяви Вълчев.

„Уелтън дава много острота в атаката. Роналдо постепенно се приближава към добрата форма. Бари се бори много, дори игра почти като халф. Много тичане и борба имаше и от двамата вътрешни полузащитници Миланов и Кръстев. Не очаквах и това, че Левски на моменти ще пресира по-напред. Но това беше изненадата на Мъри и нямаше глуха защита“, добави още той.

„Сега срещу Хамрун Спартанс очаквам още в Малта сините да си решат нещата. Трябва да се играе концентрирано и по същия начин, както срещу ПАОК. Противникът има много чужденци и не трябва да се подценява“, каза бившият футболист и треньор на Левски.

„В момента клубът върви в правилна посока. Зад гърба му стоят феновете, които много помагат. Всичко това е благодарение на добрите игри на тима и правилните решения на треньора и ръководството. Ако се стигне до сделка за нов собственик, Сираков и Мъри трябва да постигнат споразумение, което да им дава спортно-техническите права за по-дълго време“, заяви Вълчев.