Челси ще пусне Алонсо в Барса само при едно условие

- -

Челси е близо до подписването на левия защитник на Брайтън Марк Кукурела за £50 милиона.

Томас Тухел е голям фен на футболиста. Мениджърът иска Бен Чилуел да има силен конкурент на левия фланг. Освен това потенциалният новак може да бъде използван като ляв централен защитник, пише The Guardian.

Челси следи отблизо Кукурела, откакто той игра за Хетафе. Сега от клуба се надяват преговорите да приключат успешно. Кукурела иска да бъде в отбор, в който да се развива и да се бори за трофеи.

Брайтън може да поиска да включи в сделката за испанеца 19-годишния Леви Колуил, който може да играе както в центъра, така и на левия фланг на защитата. Той игра под наем за Хъдърсфийлд миналия сезон.

Ако преговорите между Челси и Брайтън за Марк са успешни, лондонският клуб ще пусне Маркос Алонсо, който иска да се завърне в Испания, да отиде в Барселона.

Бъдещето на Сесар Аспиликуета зависи от това дали Челси ще подпише с още един централен защитник след напускането на Андреас Кристенсен и Антонио Рюдигер. Това лято лондонският клуб придоби Калиду Кулибали, но пропусна Жул Кунде, Нейтън Аке и Матайс де Лихт.

Челси се интересува от 21-годишния защитник Уесли Фофана, но Лестър са склонни да обмислят продажбата му само ако му бъде предложена оферта на стойност около £85 милиона. Цели на лондончани са още Йошко Гуардиол от РБ Лайпциг и Дензъл Дъмфрис от Интер.

Бразилски халф е вече на „Лаута“ за подпис