От Барса вярват, че само едно ще накара Френки де Йонг да напусне

- -

Френки де Йонг все още не иска да премине в Манчестър Юнайтед от Барселона.

От каталунския клуб казаха на халфа и агента му, че биха искали да се разделят с него, но футболистът не възнамерява да преминава в Юнайтед, въпреки офертата от английския клуб.

Към момента офертата е единствената, която Барселона има, пише Mundo Deportivo.

Де Йонг не иска да живее в Манчестър и да играе за отбор, който няма да участва в Шампионска лига. Освен това играчът не смята участието в главния европейски турнир през сезон 2023/24 за гарантирано за този отбор.

Френки не иска да напуска Барселона, но намеренията му може да бъдат повлияни от оферта от клуб, който е готов да се бори за победа в Шампионска лига. За такива смята Байерн и Челси.

Мюнхен и Лондон изглеждат привлекателни градове за живеене на де Йонг, а съставите на тези отбори, според играча, му позволяват да се бори за Шампионска лига. Въпреки желанието на Френки обаче Байерн не се интересува от него, а Челси все още не е отправил официална оферта за Де Йонг.

Ако халфът категорично откаже да напусне Барса, тогава заплатата му ще бъде намалена. От клуба смятат, че трудно ще преодолеят нежеланието на играча да напусне. От Барса смятат, че само думите на Шави, че ще играе много малко, ще могат да убедят футболиста да напусне.

Миньор (Пк) се кани на безгрешния Крумовград