Миньор отнесе Крумовград, нанасяйки му първа загуба (ВИДЕО)

0
Снимка: minyor-pernik.bg
- -

Миньор победи Крумовград в мач от III кръг на Втора лига. На Стадиона на мира в Перник домакините се наложиха с класическото 3:0. Това бе първо поражение в първенството за гостите, които досега имаха две победи от два мача. „Чуковете“ пък от своя страна се върнаха към успехите, след като в първия кръг разгромиха с 5:1 дубъла на Лудогорец, но във втория отстъпиха с 0:2 при визитата си на Добруджа.

Бакутсис центрира отдясно. Михаел Орачев си спря в наказателното поле, с гръб към вратата, обърна се и стреля с левия крак по земята. Благой Макенджиев успя да докосне топката, която обаче бавно се търколи зад голлинията за 1:0.

В 9-ата минута Калоян Йосифов изстреля истински снаряд от около 25 метра. Макенджиев успя боксира сигурно.

В 37-ата минута Крумовград имаше прекрасна възможност да изравни. Джунейт Яшар проби отдясно и пусна успореден, който изведе Калоян Стефанов сам срещу вратаря. Ударът му от 12 метра обаче бе спасен от Виденов.

В 42-ата минута гостите отново направиха сериозен пропуск. Калоян Стефанов даде пас отляво. Джуней Яшар стреля от движение встрани от точката за изпълнение на дузпа, но високо над вратата.

В ответната атака, след изпълнение на корнер, шут на Методи Костов от непосредствена близост бе блокиран от защитник на Крумовград.

В 68-ата минута Миньор удвои аванса си. Калоян Йосифов направи отличен индивидуален пробив, мина през няколко футболисти на съперника, остана сам срещу вратаря и прокара топката между краката му за 2:0.

120 секунди преди края на редовното време перничани оформиха класиката в резултата. Криситиян Слишков получи в наказателното поле и с едно даде на точката за изпълнение на дузпа. Там Борис Тютюков засече от движение, оформяйки крайното 3:0.