Илич посочи най-големия кусур на Лудугорец и отсече: Бликат от качество, но няма вулкан на трибуните!

0
Снимка: cska.bg
- -

Треньорът на ЦСКА-София Саша Илич даде интервю пред хърватското издание „Ютарни лист“. Логично основният акцент пада върху мача между Лудогорец и Динамо Загреб, който „орлите“ загубиха с 1:2. Важно е да се отбележи, че разговорът е публикуван в деня на срещата и Илич все още не знае какво ще се случи в Разград.

„Лудогорец е качествен отбор, който вече 11 години е шампион на България! Тази абсолютна доминация се основава на чуждестранни играчи, които са изключително добри технически и във всеки мач търсят надигарване. Постоянно играят в Европа и със сигурност няма да е лесно за Динамо. Никога не е било – преди десет години помня онзи луд мач в Загреб, когато Динамо спечели в добавеното време“, започва Илич.

„При Лудогорец няма футболен фанатизъм. Стадионът е красив, условията за игра са отлични, но няма вулкан на трибуните. Феновете на Динамо са далеч по-пламенни и шумни“, добавя сърбинът.

„Ясно е, че Лудогорец има кусури, всеки отбор ги има. А най-големият кусур на Лудогорец е, че не играе силни мачове, каквито са тези на европейско ниво, през сезона в България. Това е кусур и на всички отбори от нашия регион“, призна още Илич.

„Кой е най-добрият им играч? Лично аз най-много харесвам бразилеца Каули. Много ще им липсва Алекс Сантана. Той е футболистът, около когото се въртеше играта на Лудогорец, той държеше средата на терена, а Шоу също е много отговорен дефанзивен халф. Все пак трябва да знаете, че Лудогорец има широк състав, в съблекалнята има 25 почти равностойни играчи, всичко блика от качество. Затова решиха да продадат Сантана. Защото смятат, че могат да компенсират напускането на всеки играч. И веднага купиха последния нов – поляка Пьотровски. За българските условия да вземеш 2,5 млн. евро за футболист, със сигурност е добра продажба! Малко играчи от България отидоха в чужбина за такива пари“, завърши Илич./ „Мач Телеграф“