Левски пропусна безброй положения, но все пак би Пирин (ВИДЕО)

0
Снимка: levski.bg
- -

Левски победи Пирин в мач от V кръг на Първа лига. На стадион „Георги Аспарухов“ „сините“ се наложиха с минималното 1:0, въпреки че създадоха безброй положения пред вратата на съперника. „Орлетата“ пък доиграха мача с човек по-малко, след като в края му Станоев получи червен картон.

Левски можеше да поведе още в 5-ата минута. Филип Кръстев центрира от фал, Андриан Краев засече с глава, но Янко Георгиев успя с една ръка да избие в корнер.

По-малко от 60 секунди след това „сините“ още по-добра възможност. След центриране отдясно, Илиян Стефанов бе оставен напълно необезпокояван във вратарското поле и засече с глава. Стражът на гостите обаче по чудо успя да избие от самата голлиния с десния си крак. Футболистът на столичния гранд дори имаше претенции, че топката е преминала голлинията, но разглеждане на ситуацията с ВАР показа, че това не е така.

В 11-ата минута Левски не се възползва от още една отлична ситуация. Филип Кръстев центрира от корнер, а Илиян Стефанов продължи с глава. От границата на вратарското поле Хосе Кордоба стреля с левия крак, но топката срещна лявата греда.

След още минута Роналдо шутира по диагонала, но покрай дясната греда.

В 14-ата минута „сините“ направиха поредния си пропуска. След центриране отляво на Цунами, Марин Петков заложи за Роналдо, фронтално срещу вратата. Изстрелът на бразилеца обаче „облиза“ левия страничен стълб.

В 22-ата минута и Пирин опита да застраши Пламен Андреев. Ударът от дистанция на Христофор Хубчев, обаче мина на безопасно разстояние от напречната греда.

След известно затишие, в 33-ата минута Патрик-Габриел Галчев нанесе опасен шут извън наказателното поле. Янко Георгиев обаче плонжира и изби в корнер отиващата в долния му ляв ъгъл топка.

Почти веднага след това изстрел на Уелтън от дистанция мина над напречната греда.

В даденото продължение Левски организира бърза триходова атака, която стигна до Филип Кръстев. Ударът на последния от границата на наказателното поле обаче премина над лявата сглобка на вратата.

В 61-ата минута Кръстев центрира от фал, Кордоба засече с глава, но покрай дясната греда.

60 секунди по-късно Левски организира светкавична контра. Роналдо нахлу в наказателното поле, финтира няколко пъти защитник на Пирин и нанесе силен удар. Янко Георгиев обаче отново бе на мястото си и изби.

В 65-ата минута проби отляво, влезе в наказателното поле и стреля по диагонала. Топката обаче профуча на сантиметри от лявата греда.

В 70-ата минута натискът на Левски най-накрая даде резултат. Патрик-Габриел Галчев центрира отдясно. Роналдо изпревари Емил Янчев и с глава насочи към далечната греда за 1:0.

В 82-ата минута Левски можеше да си подпечата победата. Георги Миланов проби отляво и даде отличен успореден пас по земя. Билал Бари засече пред вратарското поле, но Янко Георгиев бе успял да скъси максимално разстоянието и да избие.

В 85-ата минута Пирин остана с човек по-малко. Георги Миланов бе на път да се отскубне от защитата, но бе задържан за фланелката и повален на земята от Красимир Станоев. За провинението си той получи втори жълт и съответно червен картон. Любопитно е, че той си изкара първото официално предупреждение 120 секунди преди това, отново за нарушение срещу Миланов.

Скоро след това пък Пирин отправи първия си точен удар в мача. Той бе дело на Станислав Костов от дистанция и Андреев улови без затруднения.

В последните секунди на 3-минутното продължение Левски организира поредната си отлична атака. Георги Миланов намери Петрис пред вратарското поле. Защитникът обаче не успя да уцели празната врата.