Челси ще похарчи 250 милиона евро до края на трансферния прозорец

0
- -

Чесли все още не е приключил с ходовете на летния трансферен прозорец. Челси вече привлече няколко играчи това лято, няколко звезди решиха да напуснат Стамфорд Бридж, а лондонският клуб все още очаква здраво подсилване.

Въпреки че летният трансферен прозорец е към своя край, Челси вярва, че може да направи чудо и да привлече няколко големи попълнения до края на този месец.
Челси вече похарчи почти 150 милиона евро, тъй като привлече Рахийм Стърлинг, Калиду Кулибали и Марк Кукурея.

„Mirror“ публикува истинска „бомба“ тази сутрин, тъй като се твърди, че са получили информация, че Челси планира да похарчи цели 250 милиона евро до края на летния трансферен прозорец, за да привлече няколко нови попълнения.

Основните цели на лондонския клуб са Френки де Йонг и Пиер-Емерик Обамеянг от Барселона, които могат да напуснат каталунския клуб, ако дойде задоволителна оферта за тях.

Барса иска около 75 милиона евро за Де Йонг, докато за Обамеянг цената е 25 милиона евро.

Освен дуото от Барселона, с Челси от известно време се свързва и Уесли Фофана, който по всякакъв начин се опитва да напусне Лестър и да продължи кариерата си със синята фланелка.

Единственият проблем е цената, поставена от Лестър, защото те искат 90 милиона евро за този защитник. Челси се опитва да намали цената, но според съобщенията клубът губи търпение и може да плати цялата сума, за да подпише Фофана.

Тази сутрин също имаше спекулации, че Челси иска младата звезда на Евертън Арън Гордън, за когото са готови да платят около 45 милиона евро.

Ако Челси успее да привлече тези играчи преди края на трансферния прозорец, тогава Томас Тухел ще разполага с наистина фантастичен състав през този сезон. Освен това англичаните вече обявиха как може да изглежда съставът на Челси, ако се осъществят споменатите трансфери.

Възможен състав на Челси: Менди, Фофана, Тиаго Силва, Кулибали, Кукурея, Джеймс, Канте, Де Йонг, Гордън, Стърлинг, Обамеянг.